zondag 10 augustus 2014

Gebruik en misbruik van het sociale media



Op het moment kun je heel goed merken dat het maken van selfies erg in de mode is. Bij het maken van deze selfies is het gemakkelijk om het sociale netwerk te gebruiken. In de media kun je lezen dat er in Brabant op het moment gewaarschuwd wordt tegen het risico van selfies. Waar het vooral overgaat zijn de sexy selfies.


Berichten versturen

Het met sociale media versturen van seksueel getinte berichten wordt zoals je kunt lezen ook wel sexting genoemd. Met name in Tilburg kun je een campagne verwachten die ervoor moet zorgen dat jongeren, ouders, begeleiders en leerkrachten gaat waarschuwen voor de risico’s van dit snel om zich heen grijpend fenomeen. Je kunt op sociale media lezen dat er gevallen bekent zijn waar bij minderjarige foto’s of filmpjes met elkaar uitwisselen, dit gebeurt dan meestal in vertrouwen, maar wanneer de relatie wordt beëindigd worden deze via sociale media op het internet gezet.


Geen idee wat ze doen

Het is meestal zo dat de jongeren er geen erg in hebben dat ze volgens de wetten schuldig zijn aan kinderporno, dit is alleen maar zo als je naakte of pikante selfies verstuurt via sociale media. Dat het maken en versturen van selfies erg ver kan gaan blijkt wel uit het bericht dat je onlangs kon lezen over een Canadees meisje, het meisje had zelfmoord gepleegd nadat er een jongen het meisje bleef belagen met een naaktfoto. Je moet goed onthouden dat wanneer je een sexy foto of filmpje van jezelf via het sociale netwerk verstuurd onuitwisbaar is.


Zelf versturen

Verstuur je een sexy selfie van jezelf via sociale media en het komt in verkeerde handen dan kan het weleens zo zijn dat er zelfs afpersing aan de orde komt. Je kunt in de sociale media lezen dat er nu al gevallen bekend zijn van jongeren die betalen om te voorkomen dat hun foto via sociale media online wordt gezet.


Als jongeren ben je natuurlijk niet goed bezig met het sociale netwerk als je op deze manier sociale media gebruikt, tegenwoordig wordt er overal maar een foto van je gemaakt, het maakt niet uit of je nu op het strand bent of op school, in de gymzaal op het schoolplein, je moet altijd goed opletten wie de foto maakt en waar het voor bedoeld is. Het verstandigst is dat je sociale media gebruikt waar het voor bedoeld is.




Gebruik en misbruik van het sociale media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten