woensdag 20 augustus 2014

WordPress tips op een rijtje

Op internet kan je ontzettend veel artikelen vinden met betrekking tot WordPress. Het is natuurlijk niet te doen om al deze artikelen door te lezen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om op de hoogte te zijn van tips voor WordPress. Deze zullen je helpen bij het maken of onderhouden van je website met het CMS-systeem WordPress. Hieronder kan je de belangrijkste tips lezen.


Admin als gebruikersnaam

Veel WordPress websites hebben maar één gebruiker. Vaak wordt er dan gekozen voor de gebruikersnaam ‘admin’. Maar dat is zeer onveilig. Als je dus een WordPress website hebt, moet je en andere gebruikersnaam kiezen. Hiermee verklein je de kans op het feit dat je website gehackt zal worden.


Thema’s en plug-ins

Kies ervoor om legale thema’s en plug-ins te gebruiken. Als je kiest voor een onbetrouwbaar thema of een slechte plug-in, is de kans erg groot dat de code slecht is. Daardoor wordt de kans een stuk groter dat je website wordt geïnfecteerd door malware.


Plug-ins en thema’s die niet worden gebruikt

Het gebeurt nog wel eens dat er thema’s en plug-ins op een website staan die niet worden gebruikt. Je doet er goed aan om deze te verwijderen. Kies er ook voor om de standaard thema’s te verwijderen. Dit komt de veiligheid van je website ten goede.


SEO by Yoast

Het is aan te raden om een plug-in op je website te installeren die je website optimaliseert voor zoekmachines. De SEO by Yoast plug-in is dan het aanraden waard. Dit vanwege de vele mogelijkheden en het feit dat veel gebruikers erg enthousiast zijn over deze plug-in.


Het gebruik van plug-ins

Soms worden WordPress websites volgestopt met allerlei plug-ins. Maar pas op, beperk het gebruik van plug-ins op je website. Ze zorgen ervoor dat je website trager wordt en kunnen foutmeldingen geven. Daarnaast worden plug-ins vaak geïnstalleerd terwijl ze niet eens nodig zijn. Soms worden er grote plug-ins geïnstalleerd terwijl je maar een paar functies nodig hebt. Zoek dus selectief naar de plug-ins die je nodig hebt.


Regels in een artikel

Als je binnen WordPress een artikel aan het schrijven bent in de Wysiwyg-editor en je drukt op ‘enter’, dan zal er een regel worden overgeslagen. Klik daarom op shift + enter. Dan wordt er een enkele regel overgeslagen. Zodoende zorg je er voor dat je mooie alinea’s hebt.


ALT-tag

Afbeeldingen zijn een bepalende factor met betrekking tot de SEO van een website. Google heeft namelijk hulp nodig bij het bepalen waar een afbeeldingen over gaat. Gebruik daarvoor de ALT-tag.


Contactgegevens

Wanneer een website contact gegevens op een duidelijke wijze heeft vermeld, zullen bezoekers meer vertrouwen hebben in de website. Dat is uit onderzoek gebleken. Dat geldt met name voor website. Het conversiepercentage zal door de aanwezigheid van contact gegevens een stuk hoger liggen. Ook een kopje ‘Over ons’ werkt erg goed.


SPAM

Veel websites krijgen te maken met SPAM. Of met reacties die op de website worden geplaatst en een link naar buitenlandse websites bevatten. Hiervoor heeft WordPress een plug-in ontwikkeld. Het gaat om de AKISMET plug-in. Deze is echter niet gratis en houdt niet alles even goed tegen. Maar je doet er goed aan om de plug-in in te schakelen om SPAM tegen te gaan.


Tagline

Iedere WordPress website heeft standaard de tagline ‘Just another WordPress Site’. Dit kan je veranderen. Deze tagline kan je vinden op de pagina van het thema en je kan er zelfs een beetje SEO in verwerken. Je kunt het ook aanpassen onder instellingen.


Homepagina

In vroegere tijden was WordPress bedoeld om een blog te maken. Maar het CMS-systeem werd steeds uitgebreider. Er kwamen functies bij waardoor bedrijven ook gebruik gingen maken van het CMS. Het werd mogelijk om een statische pagina als homepagina in te stellen. Daardoor werd het mogelijk om de pagina totaal anders in te delen. Je kunt er ook een tekst pagina van maken. Dit kan je doen onder instellingen.


Google Authorship

Iedereen heeft vast wel eens de foto van een auteur van een artikel gezien naast de titel van het artikel in Google. Dit wordt Google Authorship genoemd. Hierdoor is de kans groter dat mensen op je website klikken, dan op de website van een ander. Je hebt alleen een Google plus profiel nodig om het in te stellen.


iOS-icoon

Wanneer je een website hebt waar bezoekers vaak op terugkomen, bestaat er een kans dat ze je website toe gaan voegen op het homescherm van hun iOS-apparaat. Er zal dan een standaard icoontje worden weergeven als je dit niet aanpast. Kiest voor een plaatje dat bij je website past, dat zal je website een professionele uitstraling geven.


Blijf up-to-date

Wordpress is veilig, maar helemaal waterdicht zal het CMS niet zijn. Veel gevaren liggen dan ook in je eigen handen. Denk aan het instellen van wachtwoorden, het gebruik van plug-ins enzovoorts. Houd alles goed bij, zodat alles up-to-date blijft. Werk daarom de thema’s en plug-ins tijdig bij.


Back-up

De laatste tip draait om het maken van back-ups. Zorg dat je regelmatig back-ups maakt van je website. Er kan namelijk iets fout gaan met je website, of je wordt gehackt. Je kunt dan een beroep doen op je back-up. Je zult de eerste niet zijn dit geen back-up heeft gemaakt en vervolgens zijn gehele website kwijt is.




WordPress tips op een rijtje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten