woensdag 20 augustus 2014

Bucket Challenge zeer populair op Facebook

Er is een nieuwe rage op Facebook, namelijk de Bucket Challenge. Ondertussen zijn er al zo’n 2,5 miljoen video’s gedeeld. In deze video’s gooien mensen een emmer ijswater over zichzelf heen, dit om aandacht te vragen voor de ziekte ALS. Dit heeft Facebook laten weten. Binnen anderhalve maand tijd hebben al bijna 30 miljoen mensen gepraat over deze hype.


Verenigde staten

In het voorjaar werd de actie begonnen en in de VS werd het zeer populair. Op allerlei social media kanalen worden de video’s geplaatst. Wanneer mensen een emmer ijswater over zichzelf hebben heen gegooid worden andere mensen in de video uitgedaagd om hetzelfde te doen.


Geld doneren

Het is ook mogelijk om de uitdaging niet aan te gaan. Maar dan moet er geld over worden gemaakt naar de stichting die zich bezig houdt met het bestrijden van de ziekte ALS. Echter, de meeste mensen kiezer er voor om geld over te maken en om een emmer ijswater over zich heen te gooien.


Bekende personen

Doordat populaire topsporters in de VS aan de actie meededen, werd de actie zeer bekend. Maar ook bekende ALS-patiënten plaatsen een video. Vele bekende mensen in de Verenigde Staten hebben al meegedaan. Zo hebben Oprah Winfrey en Lady Gaga al deelgenomen aan de actie. Facebookoprichter Mark Zuckerberg heeft ook al meegedaan aan de Ice Bucket Challenge.


Nederland

In Nederland is de Bucket Challenge nog niet heel populair. Australië en Nieuw-Zeeland zijn landen waar de video’s populairder zijn.




Bucket Challenge zeer populair op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten