dinsdag 19 augustus 2014

Google richt zich op kindvriendelijke diensten

Google is bezig met de ontwikkeling om het ouders gemakkelijker te maken om kinderen ook gebruik te laten maken van de diensten die Google aanbiedt. Dat zegt The information. Zij kwamen al eerder met het gericht over een kinderversie van YouTube.


Dashboard voor ouders

De website meldt dat dit een initiatief van Google is, om diensten als Gmail ook voor kinderen beschikbaar te maken. Het gaat om een breed initiatief wat dus meerdere vlakken raakt. Er zou dan een dashboard komen voor ouders. In dit dashboard kunnen de ouders zien wat hun kinderen allemaal doen.


Leeftijd Google-account

Tegenwoordig is het nog zo dat er een minimumleeftijd op het bezitten van een Google-account zit. Websites in de VS zijn bij wet verplicht om toestemming te vragen aan ouders, als kinderen onder de 13 jaar zich aan willen melden op de website. Sommige bedrijven kiezen voor een eenmalige transactie. Maar Google heeft deze mogelijkheid niet. Er is een duidelijke regel die Google hanteert. Kinderen moeten een minimale leeftijd hebben. Personen die hier niet aan voldoen, kunnen dus ook geen account aanmaken.


Nederland

Ook in Nederland geldt een minimum leeftijd. Deze leeftijd is 16 jaar. Echter, er is (nog) geen controle op het invoeren van de leeftijd. Daardoor is het voor kinderen dus mogelijk om op een gemakkelijke wijze een account van Google aan te maken.




Google richt zich op kindvriendelijke diensten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten