maandag 11 augustus 2014

Virussen, doe er wat aan!



Als je weet hoeveel last je kunt hebben als de computer waarmee je werkt is besmet met een virus dan kun je er maar beter voor zorgen dat dit niet voorkomt. Je hebt op deze wereld meer dan genoeg mensen die er genoegen in scheppen op programma’s te maken die dingen met je computer doen waar je als gebruiker niet om hebt gevraagd.


Met dit soort programma’s kan het voorkomen dat het systeem in je computer erg wordt vertraagd, het kan ook zijn dat al je wachtwoorden worden achterhaald, je bestanden kunnen worden gewist, maar er kunnen ook e-mails worden verstuurd op jouw naam.


Bescherming

Wanneer je jezelf afvraagt hoe kom ik nu aan dit soort programma’s, het is zo dit kan via e-mail, of via een website. Het is dus niet zo dat je perse gekoppeld moet zijn aan het internet of een netwerk. Het is natuurlijk wel zo als je bent gekoppeld aan het netwerk en internet systemen je een groter risico loopt.


Er zijn meer dan genoeg redenen om je te laten informeren over virussen. Als de computer die je gebruikt is besmet, dan kan het herstellen van de schade veel tijd en geld kosten, dit kost meestal meer dan het realiseren van een goede bescherming.


Besmet

Wanneer de computer is besmet met een virus en je gebruikt meerdere computers dan kan dit uitval betekenen voor alle computers. Als je gebruiker bent van een computer en je stuurt een virus naar je relaties dan zullen zij hier niet blij mee zijn, zeker niet als deze relatie hier schade van zal ondervinden.


Als je een virus in je computer hebt dan kan deze zich zeer snel verspreiden, je hebt bijna geen tijd om actie te ondernemen. Het enigste wat je kunt doen is jezelf zo goed mogelijk beschermen tegen allerlei soorten virussen. Er is meer dan genoeg informatie te vinden in de media, je kunt het beste een goed antivirusplan opstellen om te voorkomen dat je computer wordt besmet.




Virussen, doe er wat aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten