zaterdag 2 augustus 2014

Een gebruiker van Facebook is 2,20 dollar waard



Op diverse sociale media kon je de bekendmaking lezen van de tweede kwartaalcijfers van Facebook over 2014. Tijdens de presentatie kon je horen dat de omzet per actieve gebruiker 2.20 dollar waard is, je kunt wel stellen dat dit de hoogste waarde ooit is per gebruiker. Op het moment kun je wel aannemen dat Facebook maandelijks meer dan een miljard actieve mobiel app-gebruikers heeft. Van deze miljard app gebruikers kun je op rekenen dat er meer dan 600 miljoen het sociale netwerk dagelijks via de apps bezoeken. Van deze 600 miljoen gebruikers zie je bijna vierhonderd miljoen gebruikers de app alleen gebruiken om Facebook te bezoeken.


Presentatie

Wat je ook tijdens de presentatie kon horen was dat het totale aantal maandelijkse actieve gebruikers het afgelopen kwartaal is gegroeid met bijna veertig miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers was gegroeid naar 1.32 miljard, dit is een stijging van 3.1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Als je gaat kijken naar de groei over één jaar dan kun je die op ruim veertien procent zetten. Een medewerker melde op sociale media dat de Amerikaanse Facebook gebruiker dagelijks gemiddeld ongeveer veertig minuten aan het sociale netwerk spendeert. Als je naar de omzet gaat kijken dan zie je dat deze in het eerste kwartaal van 2014 bijna drie miljard dollar was, hieruit blijkt dat de omzet van Facebook alleen maar blijft groeien.


Omzet blijft groeien

Als je naar het vorige kwartaal gaat kijken bedroeg de omzet van Facebook 2.5 miljard dollar. Ga je naar 2013 kijken dan kun je zien dat het sociale netwerk een omzet van 1.8 miljard dollar schreef. In het totaal is 62 procent van de omzet zoals je de presentatie zegt afkomstig van mobiele advertenties maar ook uit inkomsten. In het eerste kwartaal van 2014 zag je dat dit aantal 59 procent was, Facebook introduceerde recentelijk videoadvertenties voor de mobiele apps. In 2012 zag je Facebook naar de beurs gaan voor 38 dollar per aandeel, hierna zag je de waarde van Facebook kelderen. Het dieptepunt van de waarde van Facebook was in augustus 2012 toen was een aandeel nog maar 18 dollar waard. Je zag dat de koers van Facebook na de presentatie van de kwartaalcijfers stijgen met 2.5 procent naar een waarde per aandeel van 71 dollar per aandeel.




Een gebruiker van Facebook is 2,20 dollar waard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten