vrijdag 1 augustus 2014

Google Hummingbird uitleg



In de afgelopen tijd was er in de wereld van de zoekmachines weer flink wat opschudding. Er is namelijk een nieuwe update van Google gekomen, het ging om de Hummingbird update. Na de Panda en de Pinguïn update, is er nu dus weer een nieuwe update bij gekomen. Maar wat houdt deze nieuwe update eigenlijk in? En wat voor invloed heeft het op de zoekresultaten? Hier zal alles uitgelegd worden wat je moet weten over Google Hummingbird.


Nieuw algoritme

Hummingburd bevat een nieuw algoritme, dit algoritme bepaalt welke websites op welke positie in de zoekresultaten komen te staan. Dankzij deze update zal Google beter snappen wat je bedoeld. Door de update is het vaak mogelijk om direct antwoord te krijgen op je vraag. Het is wat lastig om uit te leggen, maar de onderstaande voorbeelden kunnen het een beetje duidelijker maken.


Wanneer je het volgende aan Google vraagt: ‘Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt?’ dan begrijpt Google deze vraag en zal je er direct antwoord op krijgen in de zoekresultaten. Aan de rechterkant zal dan een map verschijnen met supermarkten in de buurt. Ook zullen in de organische zoekresultaten, resultaten van supermarkten worden weergegeven. Het werkt echter alleen nog maar in het Engels, dus niet als je zoekt in het Nederlands.


Google Voice Search

Het is nu ook mogelijk om met Voice Search mogelijk om zoekopdrachten te doen. Je kunt dan een zoekopdracht inspreken. Je kunt dit doen op de desktop versie van Google, maar ook op de iPhone of iPad. Het werkt zeer goed. Als je een zoekopdracht hebt ingesproken zal Google direct resultaten tonen. Om Google Voice Search te gebruiken, kan je op het microfoontje drukken.


Goede content schrijven

Veel mensen zijn bang voor de nieuwe update, bang voor minder bezoekers. Mensen die een vraag stellen zouden het antwoord al direct in de resultaten kunnen lezen en niet meer op een website klikken. Echter, zolang je maar unieke, goede en relevante content hebt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Dat zegt Google zelf. Google heeft namelijk een misse, het naar boven krijgen van de beste resultaten. Als je goede content blijft schrijven, help je hier aan mee.




Google Hummingbird uitleg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten