dinsdag 26 augustus 2014

China komt met eigen ontworpen besturingssysteem

Het Chinese persbureau Xinhua weet te melden dat China aan een eigen besturingssysteem werkt. Dit systeem zou moeten gaan concurreren met de bekende besturingssystemen als Windows en OS X. Mogelijk wordt het systeem al in oktober dit jaar gelanceerd.


Desktopcomputers

Het besturingssysteem zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor desktopcomputer. Maar de verwachting is dat het systeem ook voor mobiele apparaten beschikbaar zal zijn, wel later dan voor desktopcomputers. Dit meldt het hoofd van het samenwerkingsverband Ni Guangnan. Er wordt ook gemeld dat de ontwikkeling verder geleid zal moeten worden door de Chinese overheid.


Spanning tussen Amerika en China

Op het gebied van computertechnologie is er al flink wat spanning tussen de VS en China en dit is er een gevolg van. Beide landen beschuldigen elkaar van cyberspionage. China verdenkt Microsoft en Apple ervan dat ze de gegevens van Chinese gebruikers door spelen naar de VS.


Windows 8

Sinds maart dit jaar mag Windows 8 al niet meer worden gebruik in Chinese overheidskantoren. Maar ook de tablets en de computers van Apple mogen niet meer. Ni zegt dat dit verbod een grote kans is voor Chinese softwareontwikkelaars.


China meldde eerder al dat ze lokale alternatieven ging ondersteunen om zodoende minder afhankelijk te worden van Windows en OS X.




China komt met eigen ontworpen besturingssysteem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten