dinsdag 5 augustus 2014

KPN investeert weer in koper om ADSL-snelheid te verhogen



KPN heeft laten weten dat het een flinke investering doet in het verbeteren van het kopernetwerk. Hierdoor kan KPN de snelheid van de ADSL-verbindingen verder verhogen. KPN gaat dan nu ook ook VVDSL uitrollen wat voor Vectoring VDSL staat. Bij deze verbinding wordt de ruis op de lijn vermindert en zijn er hogere snelheden mogelijk.


KPN laat verder weten dat het hoopt met de nieuwe technologie straks een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s aan te kunnen bieden. Toch blijft de afstand tot aan de centrale ook een rol spelen in de maximaal haalbare snelheid. KPN hoopt daarmee aan het einde van het jaar klaar te zijn en uiteindelijk zullen straks 2,1 miljoen huishoudens volgend jaar gebruik kunnen maken van VVDSL.


De providers die ADSL-abonnementen verkopen zijn de afgelopen jaren flink wat klanten verloren en op dit moment geniet de coax-kabel in meer huishoudens de voorkeur, omdat kortweg de snelheden vele malen hoger liggen.


Sinds een paar jaar is ook glasvezel in opkomst en ook KPN is één van de partijen die flinke investeringen heeft gedaan en dit nog steeds doet in glasvezel. Echter is het bedrijf ook eigenaar van het kopernetwerk waar de ADSL-verbindingen overheen lopen. Indien KPN inderdaad in staat is om een groot deel van Nederland een 100/10Mbit-verbinding te leveren via kopernetwerk, dan zal het netwerk nog flink wat jaren meegaan en hierdoor hoeft KPN minder te investeren in glasvezel.




KPN investeert weer in koper om ADSL-snelheid te verhogen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten