woensdag 11 juni 2014

5 tips voor beveiliging documenten

De privacy heeft enige tijd onder hevige vuren gestaan. Zijn documenten veilig? Het is belangrijk dat je zelf ook gaat werken aan de beveiliging van je documenten en daarom kun je deze versleutelen. Er wordt hierbij ook wel gesproken over encryptie. Binnen dit proces wordt informatie onherkenbaar gemaakt om te voorkomen dat onbevoegden de gegevens kunnen zien en kunnen gebruiken. De encryptiemethoden worden al gebruikt door Google, Facebook en Dropbox. We geven je graag vijf tips zodat je zelf kunt zorgen voor een betere beveiliging.


 


Tips op een rijtje


De eerste tip die we je kunnen geven is dat je moet overwegen om je data ook mobiel te versleutelen. Als je binnen je bedrijf al VPN gebruikt voor reizende werknemers, ben dan nog extra voorzichtig en zorg voor extra bescherming. De tweede tip die we je kunnen geven is dat je moet zorgen voor goede beveiliging bij het opslaan van sleutels naast de data. Werknemers willen data op de website graag gebruiken ook al hebben zij geen verbinding met internet. Zij slaan de informatie ook op ergens op de laptop zodat zij deze later kunnen gebruiken. Dit kan alleen mogelijk worden gemaakt als de sleutels voor het ontsleutelen van de data op het apparaat zelf op worden geslagen. Het is mogelijk dat je je werknemers de sleutels laat bewaren op een apart apparaat zoals een geheugenkaartje of een USB stick. Het is nog veiliger om te kiezen voor de TPM chip. Deze is terug te vinden in veel moderne laptops. Deze kan namelijk hardware matig de gegevens versleutelen. De derde tip die we je meegeven is dat je in de cloud naast de data ook de sleutels moet verwijderen. Je weet pas zeker dat het echt is verwijderd als je de sleutel ook gaat deleten. De vierde tip is dat je eerst na gaat denken over sleutelbeheer. Je kunt een sterke encryptie toepassen, maar wat als je de sleutels kwijtraakt? Als dit is gebeurd heb je een groot probleem. Je moet goed nadenken over hoe je de sleutels genereerd en waar je ze op gaat slaan. Je moet ook nadenken over wie er toegang mag hebben en hoe vaak de sleutels veranderd worden. De laatste, vijfde tip, is dat je je sleutels niet op moet slaan naast de data. Veel mensen doen dit wel, maar dit is niet verstandig als anderen de gegevens dan aankunnen dan kunnen zij toch alles doen met de gegevens omdat de sleutels zich hier ook bevinden.


 


Let goed op!


Het is van belang dat je zelf goed na gaat denken over de beveiliging van de documenten. Als je bovenstaande tips goed in je opneemt gaat dat er voor zorgen dat je gaat slagen. Je kunt niet zuinig genoeg zijn op je gegevens dus zorg dat je bovenstaande tips toe gaat passen zodat je weet dat je documenten ook echt veilig zijn.



5 tips voor beveiliging documenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten