vrijdag 27 juni 2014

De beste WordPress social media plugins




Het grote voordeel van WordPress is dat het kinderlijk eenvoudig is om je website aan social media te koppelen. Maar de functionaliteit hierdoor wordt eigenlijk snel overgewaardeerd, omdat je zonder nadenken al je accounts kan koppelen.


Want waarom je eigenlijk de inhoud van Twitter, Facebook of Google+ op je website willen tonen? Heeft bijvoorbeeld de Twitterfan wel een button nodig om jouw blog te willen tweeten. Daarnaast is het koppelen ook ondergewaardeerd. Als je de mogelijkheden slim kunt toepassen kan dit wezenlijk bijdragen aan de realisatie van je doelen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die WordPress biedt voor de inzet van je social media.


Wat wil je met social media bereiken?


Elke strategie begint natuurlijk met nadenken, want wat is het doel van je website en hoe draagt social media daarbij aan het realiseren van je doelen? Vaak is de reden om social media te gebruiken om meer verkeer naar je website te trekken. 


Social media netwerken zijn vooral geschikt voor microblogs en kunnen je zeker helpen je website te promoten. Maar denk wel eerst goed na voordat je alle visieloos aan elkaar koppelt. Daarom hebben we de social media mogelijkheden opgedeeld in 5 belangrijke factoren:


Deelknoppen


Het delen van je berichten heeft vooral als doel dat bezoekers jouw blog delen in hun eigen sociale netwerk. Dit zorgt voor de ene kant gratis publiciteit en aan de andere kant extra bezoekers naar de website op. En dit maakt het natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk. Hieronder vind je de beste plugins daarvoor:


  • Jetpack

  • Shareaholic

  • Simple Share Buttons Adder

Jetpack is een plugin die je diverse praktische extra functionaliteiten aanbiedt, waarvan één sharing is. Dit geeft je de mogelijkheid om onder elk bericht of elke pagina deelknoppen te tonen. Je kunt hierbij zelf instellen welke knoppen je wel en niet wilt tonen. Jetpack is zeer eenvoudig en voldoet dan ook voor veel websites. De andere twee plugins doen eigenlijk precies hetzelfde, maar zijn wellicht wat gebruiksvriendelijker in gebruik.


2. Berichten automatisch publiceren op sociale netwerken


Als je blogbericht publiceert, dan is het mogelijk dat je dit automatisch plaatst op je social media accounts. Dit heeft het grote voordeel dat je zonder teveel moeite je nieuwe bericht onder een groot publiek kan verspreiden en dat je dus meer bezoekers naar je website kun trekken. Het is mogelijk om dit effect te vergroten wanneer je in teamverband werkt.


Wanneer je met een team van 15 personen werkt die allemaal bij vijf sociale netwerken zijn aangesloten. Als iedereen dan meedoet, zal dit nieuwe bericht 75 keer op een sociaal netwerk gepubliceerd worden. En als elk teamlid 100 unieke volgers heeft, dan creëer je daarmee een potentieel bereik van 75.000 lezers. Hieronder vindt je de beste WordPress plugins waarmee je berichten automatisch op social media netwerken kunt publiceren:


Jetpack Publicize


Met Jetpack Publicize kun je blogs en nieuwsberichten automatisch publiceren als updates in je social media netwerken. Andere plugins die je kunt downloaden zijn Network Publisher, Social Networks Auto-Poster en Social.


3. Promoot social media accounts


Er zijn veel organisaties die het probleem hebben dat bezoekers hun website slechts één keer bezoeken. Maar om toch deze eenmalige bezoekers aan je te kunnen binden kun je dit als doel stellen dat jij je bezoekers op social media kanalen gaat volgen. Hierbij wil je natuurlijk zo min mogelijk energie en tijd verspillen. De beste WordPress plugins zijn hiervoor:


  • SocialBox ($6) kan je als widget gebruiken en toont direct hoeveel volgers je al hebt. Daarbij wordt ook een actie-button getoond.

  • Arqam ($9) geeft je social media kanalen fraai weer en toont direct het aantal volgers.

  • SocialFans Counter ($10) lijkt op Arqam en toont het aantal volgers per sociaal netwerk.

4. Toon inhoud sociale netwerken


Er zijn gelukkig veel plugins die je de mogelijkheid geven om de inhoud van je social media accounts te tonen op je website, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Veel organisaties weten dat bezoekers hun website bezoeken naar uitgebreide informatie en niet geïnteresseerd zijn naar microbogs die je naar je volgers stuurt. En vaak bevatten de microblogs een link terug naar je website, dus waarom zou je je bezoekers omleiden?


Maar toch kan het tonen van je social media activiteiten in sommige gevallen zeer handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het intranet waar personeelsleden geïnformeerd worden over alle social media uitingen van en over het bedrijf. Hieronder vindt je de beste plugins daarvoor:


WordPress Social Stream


Deze plugin maakt een muur van berichten uit al je social media accounts. Je kan de plugin zo configureren dat je precies hetgeen toont van social media wat voor jou en jouw bezoekers interessant is.


Likebox Slider


Het grote voordeel van de Likebox Slider is dat deze eigenlijk steeds onopvallend permanent in beeld is. Zo zitten de social media iconen vastgeplakt aan de linker- of rechterkant van je scherm. Wanneer bezoekers op één van de iconen klikt, zal de inhoud van het desbetreffende social media account in beeld komen. Zo kunnen bezoekers eigenlijk direct zien wat er op het sociale medium gepubliceerd is.


De Facebook likebox


Bij WordPress heb je verschillende mogelijkheden om je Facebook pagina te promoten op je website. De layout kun je vaak niet erg veel wijzigen, want via Facebook geef je eigenlijk aan wat je op de website wilt tonen. Je ontvangt dan een code die je op de website kunt plaatsen en die je kun je hier ophalen:


https://developers.facebook.com/docs/plugins


De code die gegenereerd is kun je dan in WordPress plakken in een tekst-widget. Het grote voordeel is dat je hiervoor geen extra plugins hoeft te installeren. Deze Facebook plugin is een zeer populaire plugin die je gewoon gratis kunt downloaden. Ook JetPack heeft een widget genaamd de Facebook Like Box Widget en ook deze plugin werkt zeer prettig.


5. Social media profielen gebruiken op de website


Wanneer bezoekers op je WordPress website op een blogbericht willen reageren, hoeven ze niet meer een account aan te maken. Je kunt namelijk de authenticatie van je bezoeker laten plaatsvinden via één van de social media accounts die ze al hebben. Hieronder vindt je de WordPress plugins die dit kunnen realiseren:


Als bezoekers van je WordPress website op een bericht willen reageren, hoeven ze niet per se opnieuw een account aan te maken. Je kan de authenticatie van de bezoeker namelijk laten plaatsvinden via één van de social media accounts die ze al hebben. De beste WordPress plugins die dit realiseren:


  • JetPack Comments

  • Social Login

  • LoginRadius


De beste WordPress social media plugins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten