woensdag 18 juni 2014

Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 1

Laadt jouw WordPress website zeer langzaam of duurt het erg lang voordat een bepaalde pagina van je WordPress website geladen is? In de meeste gevallen kan het erg lastig zijn waar de laadtijd van je WordPress website beïnvloedt wordt. Zo kan het aan je thema liggen, aan bepaalde plugins of aan je hosting. In dit 3-delige artikel bespreken we de eventuele oorzaken van je trage WordPress website en wat je er tegen kunt doen.


Hoe wordt WordPress website eigenlijk traag?


Om de oorzaak van je trage WordPress website te kunnen vinden is het belangrijk om te weten wat er achter de schermen van je WordPress website gebeurt. Zoals je weet heeft elke WordPress website een eigen uniek adres op internet.


Wanneer iemand dit adres invoert stuurt de computer van een bezoeker een vraag de wereld in om de inhoud van een specifieke pagina te mogen ontvangen. De internetprovider van de bezoeker zorgt ervoor dat de vraag bij de juiste server aankomt. Echter wanneer de server de aanvraag binnen krijgt stuurt het niet gelijk iets terug. 


De server gaat namelijk eerst de aangevraagde informatie verzamelen. Wanneer de verzamelprocedure voltooid is, zal de inhoud teruggestuurd worden. De informatie die terugstuurt bestaat uit code zoals HTML en CSS, maar ook uit afbeeldingen. En wanneer de computer van de bezoeker de informatie heeft ontvangen zal je website op je beeldscherm verschijnen.


De verzamelprocedure van informatie kan soms zeer snel afgerond zijn, maar wanneer het om een ingewikkelder proces gaan. Als je bijvoorbeeld een WordPress webshop hebt zal dit uiteraard veel meer vragen, dan wanneer je bijvoorbeeld een simpele HTML-pagina wilt openen. Het kan gewoonweg wat meer tijd kosten om alle informatie te verzamelen. Hieronder bieden we je de eerste oplossing voor een WordPress website:


Kies voor kwaliteit en betrouwbare hosting 


Uiteraard wordt de snelheid van je WordPress website natuurlijk voor een belangrijk deel bepaald door de hosting van je website. Indien je veel waarde hecht aan snelheid, dan is het verstandig om voor betrouwbare en kwalitatieve hosting te kiezen. Begin altijd met goede kwalitatieve hosting en daarna pas met optimalisatie.


Zo heeft niet elke hostingprovider alles goed op orde om goede WordPress website te hosten. Kijk bijvoorbeeld goed op de website van WordPress zelf welke eisen het CMS-systeem vraagt van je hosting. Zo kan het dus mogelijk zijn dat jouw hostingpartij de oorzaak het probleem is, dus hoe kun je hier nu mee omgaan?


Performance upgrade


Er zijn veel hostingpartijen bieden je de mogelijkheid om je hostingpakket te upgraden naar een systeem met een betere performance. Zo kan je WordPress website meer rekenkracht krijgen of juist meer energie. In de meeste gevallen kan dit dé oplossing zijn, maar elke situatie is natuurlijk anders.


Overstappen op kwaliteitshosting


Het is mogelijk dat een hostinprovider niet mee wilt werken aan een upgrade en dan is het zeker raadzaam om te kijken naar andere hostingproviders. Daarom hebben we speciaal voor onze bezoekers een vergelijkingspagina met de beste webhostingproviders uit Nederland geselecteerd:


Vergelijk hier al je hostingproviders


In deel 2 bespreken we de laadtijd en de knelpunten van een WordPress-website.



Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten