vrijdag 6 juni 2014

Hoe kun je het beste een website aanmelden bij Google?

Wanneer je van plan bent om een nieuwe website te lanceren, dan is het zeker raadzaam om je website bij Google aan te melden.


Op het moment dat je net een nieuwe website hebt gestart is het raadzaam om de website te gaan aanmelden bij Google. Dit kan je doen door naar de tool van Google te gaan en daar gelijk je website aan te melden. 


Want wat veel mensen niet weten is dat Google niet alle websites aan zijn index toevoegt en daardoor kun je eigenlijk niet voorspelen wanneer je website exact online zal komen. Google indexeert de hele dag door miljoenen websites en hoe beter jouw website is hoe sneller je website geïndexeerd zal worden.


Het eerste waar je voor moet zorgen is een goede navigatie op je website. Hierdoor kan Google al je blogberichten en je pagina’s beter indexeren. Per website wilt het nog wel eens verschillen, want er zit geen vast tijdsbestek aan vast. Maar je moet ongeveer uit gaan van 10 tot en met 20 dagen.


Maar is het verplicht om je website bij Google aan te melden?


Nee, het is niet verplicht om je website bij Google aan te melden, maar het draagt wel bij de indexatie van je website. Er zijn wel een paar tips die je toe kunt toevoegen zoals het reageren op blogs die te maken hebben met de website in jouw branche of een bekend Twitteraccount over jouw website met een link naar je website laten schrijven.


Wat belangrijk is om mee rekening te houden is alles zo eerlijk mogelijk te doen voor Google. Zo zijn er de afgelopen jaren zoveel trucjes geprobeerd om Google slim af te zijn, maar met elke update die ze uitbrengen straffen ze deze trucjes weer hard af. 


En dat is natuurlijk ontzettend jammer, omdat je er zoveel tijd en energie in gestoken hebt. Zo kun je in het ergste geval een penalty van Google krijgen, waardoor je website uit de zoekresultaten verdwijnt.



Hoe kun je het beste een website aanmelden bij Google?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten