dinsdag 24 juni 2014

Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 3

Laadt jouw WordPress website zeer langzaam of duurt het erg lang voordat een bepaalde pagina van je WordPress website geladen is? In de meeste gevallen kan het erg lastig zijn waar de laadtijd van je WordPress website beïnvloedt wordt. Zo kan het aan je thema liggen, aan bepaalde plugins of aan je hosting. In dit deel van de artikel bespreken het onderzoeken van je WordPress plugins die je website kunnen vertragen.


Er zijn tienduizenden plugins beschikbaar voor WordPress en daardoor is de kans aanwezig dat sommige plugins niet helemaal goed op elkaar afgestemd zijn. Het uitschakelen van een specifieke plugin kan je probleem soms gelijk oplossen, maar de vraag is natuurlijk welke plugin is het? Het is mogelijk om natuurlijk stap voor stap elke plugin te deactiveren en elke keer je website te herladen om te kijken wanneer de laadtijd weer normaal is.


Een nadeel daarvan is wel dat dit veel tijd in beslag kan nemen, vooral wanneer je tientallen plugins op je WordPress-website hebt staan. Het kan daarnaast ook direct functionaliteiten van je website onderhalen, dat terwijl je website wellicht al bezoekers heeft. Daarom is de Plugin Performance Profiler oftewel P3.


P3 is een gratis plugin die onzichtbaar is voor je bezoekers en meerdere pagina’s laadt en ondertussen kun je direct meten hoeveel invloed een plugin op het laadproces heeft. P3 genereert ongeveer 95% betrouwbare resultaten en hierdoor kun je erachter komen dat een bepaalde plugin je hele WordPress-website traag maakt.


Plugin P3 Performance stappenplan


Log in je WordPress-website en navigeer naar Plugins > Nieuwe Plugin. Zoek vervolgens op P3 en dan staat de plugin direct bovenaan. Klik daarna op Installeren en activeer de plugin en vervolgens kun je via Extra klikken op P3 Plugin Profiler.


Bovenin kun je Start Scan vinden en kies dan voor Auto Scan. De plugin zal nu alle verschillende pagina’s van je website langsgaan en dit kan enkele minuten tot uren duren. Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid pagina’s en plugins die je hebt. Wanneer de scan klaar is kun je op View Results klikken. In een taartdiagram kun je dan precies zien welke plugins sneller zijn en welke uiteraard langzamer zijn.


Aan de hand van deze resultaten kun je nu zien welke plugins voor problemen zorgen. Je kunt ervoor kiezen om de plugins uit te schakelen of deze te vervangen door andere plugins. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de ontwikkelaar van de plugin op de hoogte te stellen van de problemen.









Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten