zaterdag 28 juni 2014

Live chat op je WordPress-website




Wat veel mensen niet weten is dat WordPress niet alleen voor blogs gebruikt wordt. Er zijn veel mensen die graag een live chat op hun WordPress-website willen hebben. Nu heeft WordPress niet standaard een live chat functie ingebouwd, maar hier zijn gelukkig nu oplossingen voor. In dit artikel bespreken we een aantal oplossingen.


Vaak is het goed om zoveel mogelijk interactie met je bezoekers te krijgen. Een contactformulier op je website is vaak het minimale wat je kunt doen en vaak is een live chat nog beter. Vooral wanneer je een WooCommerce webshop hebt kun je heel goed gebruik maken van een live chat op de website zelf. Zo kun je namelijk het vertrouwen van bezoekers winnen en doe je direct ook wat extra’s waardoor de klant je misschien verkiest boven de concurrent.


ClickDesk WordPress live chat


ClickDesk is een zeer grote speler op het gebied van live chat. Het is namelijk niet alleen een WordPress plugin maar ook een compleet product. Echter hebben ze ook een WordPress plugin gemaakt om het makkelijker te maken voor WordPress gebruikers. ClickDesk is gratis te gebruiken, maar je kunt meer mogelijkheden krijgen bij een betaald account.


Zo maakt ClickDesk het mogelijk voor bezoekers om via voice chat contact op te nemen of via video bellen. Agents kunnen dan op tablet, mobiel of desktop zitten terwijl ze tientallen bezoekers gelijk te woord kunnen staan. Daarom is ClickDesk een fantastische oplossing wanneer je op zoek bent naar een gratis live chat plugin. Echter zijn de betaalde accounts niet heel duur en bieden ze je veel extra mogelijkheden.


UserPulse-live-chat


UserPulse is een live chat plugin voor WordPress die je gratis kunt downloaden in de plugin directory van WordPress.org. UserPulse geeft je als agent de mogelijkheid om meerdere klanten te woord te staan via je computer en smartphone, zonder dat de bezoekers hier achter komen.


Als je naar het design van UserPulse kijkt ziet dit er zeker iets minder uit dan ClickDesk en ook de mogelijkheden vallen iets tegen. UserPulse is daarnaast niet goedkoop en wanneer je een account hebt dan betaal je zo 29.99 dollar per maand. Daarnaast is het zeer onwaarschijnlijk dat UserPulse nog verder ontwikkeld wordt.


HelpOnClick Live Chat


HelpOnClick Live Chat is zeer effectieve, gebruiksvriendelijke en simpele live chat oplossing voor je WordPresspwebsite. Het is echter niet gratis want je betaalt per agent 19 dollar per maand. Maar hoe meer agents je afneemt, hoe goedkoper het per agent wordt. Wel heeft het fantastische mogelijkheden zoals een real-time monitor. Hierdoor kun je zien hoe lang je bezoekers al op je website zijn en op welke pagina ze zich bevinden. Dit kun je ook weer terugvinden in Google Analytics.


Dit ware nog maar drie live chat plugins voor je WordPress website, maar er zijn natuurlijk veel meer plugins hiervoor te vinden. Zo kun je in de gratis plugin directory op zoek naar gratis plugins. Daarnaast kun je ook op de website van CodeCanyon veel goed alternatieven vinden, waar je uiteraard wel voor moet betalen. 


Natuurlijk is het niet verkeerd om geld te betalen voor een goede live chat op je website. Het straalt uiteraard vertrouwen uit je krijgt de kans om bezoekers te overtuigen om voor jou te kiezen. 




Live chat op je WordPress-website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten