donderdag 12 juni 2014

IBM fraudeurs aangepakt via de muis

Er is door IBM een techniek bedacht hoe fraudeurs opgespoord kunnen worden. Er wordt bij deze techniek gekeken naar het muisgedrag van een internetgebruiker en daar wordt een profiel van gemaakt. Als iemand zich voor zal doen als iemand anders, dan zal het profiel anders zijn, de muisbewegingen zijn dan namelijk anders. Er kan dan een alarm worden geslagen, hierbij kan de transactie met een webwinkel bijvoorbeeld worden onderbroken. Er is inmiddels patent gekregen op deze techniek. Er kan een schil op worden gebouwd met deze techniek rondom een website of een webwinkel.


 


Gedrag in kaart brengen


Binnen deze techniek zal de software eerst de muisbewegingen en het klikgedrag van de mensen in kaart brengen. Het neemt wel even wat tijd in beslag, maar dan kan er voor iedere gebruiker een persoonlijk profiel aan worden gemaakt. Gebruiker A beweegt bijvoorbeeld snel met de cursor naar boven om te bestellen. Als cursor B dan gebruiker A na wil doen zal hij ook dezelfde bewegingen moeten maken. Anders wordt dit opgemerkt want dan valt het niet binnen het profiel van gebruiker A.


 


Bewegingen met de muis


Je maakt onbewust bepaalde bewegingen met je muis. Je zou het kunnen vergelijken op de manier hoe mensen een handtekening zetten. Als je je pen op papier zet dan maak je bepaalde bewegingen en iemand anders kan dit niet na doen. Je schrijft met een bepaalde snelheid en een bepaalde druk op het papier. Dit zou een geavanceerd tablet bijvoorbeeld kunnen meten. Er is echter een klein probleem en dat is wanneer iemand RSI heeft, de bewegingen worden aangepast. Dit kan dus betekenen dat iemand dan ander muisgedrag gaat vertonen en zelf als fraudeur gezien gaat worden en dat terwijl hij gewoon dezelfde gebruiker is, maar door zijn of haar RSI de muis anders beweegt.



IBM fraudeurs aangepakt via de muis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten