dinsdag 24 juni 2014

Het gemak van internet

Over internet is veel te vertellen zowel negatief als ook positief. Internet heeft het dagelijkse leven drastisch veranderd: op de werkvloer, maar ook thuis. Internet levert een positieve bijdrage aan de berichtgeving, aan het kunnen opzoeken van de antwoorden op ontelbare vragen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er iets over op het internet. Als je kunt lezen, kun je veel informatie van internet afhalen, of deze altijd helemaal betrouwbaar en/of juist is…… Kies daarvoor zelf de bronnen waarvan je weet dat zij geen onzin verkondigen.


 


Informatie zoeken…


Informatie opzoeken maar ook het doorgeven van informatie, die niet fraudegevoelig is, is een groot voordeel van het internet. Je kunt je hele familie allemaal tegelijkertijd bereiken voor belangrijke berichtgeving, een feest dat je geeft, of juist een feest dat niet doorgaat enz. Je bent niet meer afhankelijk van de postbode of de post op tijd aankomt. Je typt een bericht en de afzender kan het vrijwel meteen lezen. Ook het contact met collega’s kan via internet vlot verlopen, maar ook hier geldt geef geen gegevens van cliënten via internet door, wees selectief in je berichtgeving.


 


Gezellig contact via internet


En wat te denken van het gezellige contact dat mensen hebben via internet. Mensen die aan hun bed gekluisterd zijn, mensen in het leger die even met het thuisfront kunnen praten, kinderen die studeren in het buitenland enz. Kortom: internet brengt iedereen bij elkaar, ongeacht de afstand. Bij goed gebruik is internet een geweldig communicatiemiddel, maar blijf op je hoede en weet altijd wat je doet en doe dat op een verantwoorde manier. En het grootste voordeel is dat er, zoals op de tv, een ‘uit-knop’ zit op de computer. Profiteer van de voordelen van het internet, maar laat internet niet je hele leven gaan beheersen of bepalen.


 


Internet kan niet gemist worden


Steeds meer mensen maken gebruik van internet, jong en oud. Het kan in deze tijd niet meer worden gemist. Ontdek daarom zelf alle mogelijkheden die er zijn met internet en geniet van de voordelen! Kinderen groeien er mee op, ga daarom zelf ook met de tijd mee zodat je er gesprekken over kunt voeren met je kinderen en elkaar kunt helpen als je iets niet kunt vinden.









Het gemak van internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten