woensdag 18 juni 2014

Beveiliging criminele Bitcoins

De Amerikaanse overheid heeft bekend gemaakt dat zij tienduizenden in beslag genomen bitcoins per opbod gaan verkopen. Deze virtuele munten zijn in beslag genomen bij de sluiting van de online zwarte markt Silk Road in het najaar van 2013. Bij deze markt heeft de FBI de hand gelegd op 144.341 bitcoins. Aan het einde van deze maand worden er al 29.656 bitcoins geveild. Samen vertegenwoordigen zij een bedrag ter waarde van ongeveer 17,4 miljoen dollar. Dit komt ongeveer overeen met 12,8 miljoen euro. Het gaat hier natuurlijk over een flink bedrag bij elkaar. Maar zou het dit ook op gaan leveren als het wordt geveild?


 


Begin van 2014


Aan het begin van 2014 is al bekend gemaakt dat de geconfisqueerde bitcoins bij opbod verkocht zouden worden. Het moment is nu aangebroken en hierdoor zet de aankondiging van deze veiling druk op de koers van de Bitcoin. Deze is namelijk bijna 7% gezakt tot 586 dollar per stuk.


 


Wat is een Bitcoin?


De Bitcoin is een virtuele munt. Je kunt deze munt gebruiken als je betalingen via internet wil verrichten. Alle betalingen worden dan volledig anoniem uitgevoerd. Dit maakt de bitcoin dus ook aantrekkelijk voor de illegale handel. Silk Road is een criminele marktplaats en daar werden volgens de Amerikaanse autoriteiten meer dan honderden kilo’s drugs verhandeld. Doordat het allemaal anoniem kan is dat voor handelaren een ideale manier om snel te verkopen.



Beveiliging criminele Bitcoins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten