donderdag 5 juni 2014

Eenvoudig een sitemap op je website toevoegen

Een sitemap is eigenlijk niets meer dan een pagina of xml-bestand waar alle webpagina’s op staan. Een sitemap wordt voor twee doelen gebruikt, namelijk voor het navigeren van de bezoekers en voor het crawlen van de Google Spiders. Je kunt een sitemap toevoegen via de Google Webmaster Tools.


Het doel van een sitemap is vooral om inzicht te geven en structuur te bieden voor je bezoeker op de website. Daarnaast zal Google je website ook sneller indexeren in de zoekmachine wanneer je net bent begonnen met je website. 


Is het verplicht om een sitemap te hebben op je website?


Nee, het is niet verplicht om een sitemap te hebben op je website. Maar wanneer je goed in de zoekmachine wilt scoren is het zeker aan te raden om te doen. Het is één van de factoren die invloed hebben op de resultaten in de zoekmachine.


Nu is het natuurlijk niet zo dat wanneer je een sitemap toevoegt jouw website direct op nummer 1 zal staan met alle zoektermen die je in gedachten had. Maar wanneer je goed wilt scoren in Google, zul je Google een beetje moeten helpen met het indexeren van je eigen website en dat kun je met een sitemap.


Hoe kun je een sitemap aanmaken?


Een sitemap is op verschillende manieren aan te maken. Wanneer je WordPress gebruikt kun je het beste de SEO-plugin van Yoast gebruiken, want deze maakt automatisch een sitemap van je website aan. En deze kun je dan ook weer eenvoudig in Google Webmaster Tools toevoegen. Een speciale pagina aanmaken met alle links van je pagina’s is ook een optie, alleen dit zal wel veel tijd en energie kosten.



Eenvoudig een sitemap op je website toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten