dinsdag 24 juni 2014

Google helpt jou continu

Misschien ben jij wel degene die vroeger naar de bibliotheek fietste om boeken te zoeken: leesboeken voor de examenlijst of informatieboeken om een verslag te kunnen schrijven over een bepaald onderwerp. Nu kun je op Google ontzettend veel informatie vinden over ontelbare onderwerpen. Google is de rechterhand voor veel scholieren en studenten. Er zijn zelfs kant en klare verslagen te vinden. Even uitprinten en ‘klaar is Kees’. Nou, je kunt beter niet op die manier te werk gaan. Ook leraren weten verslagen te vinden op Google en gegarandeerd dat jij je verslag opnieuw kunt maken als blijkt dat je een verslag zondermeer hebt gekopieerd. Wat wel kan en mag is dat je een bestaand verslag gebruikt en dat in eigen woorden zet. Ook dat scheelt veel tijd, je hoeft zelf geen info op te zoeken en/of boeken te lezen.


 


Maar is dit wel zo leuk…..?


Een verslag, dat je helemaal zelf in elkaar hebt gezet, zal je meer voldoening geven. Het opzoeken van informatie zal je veel extra informatie geven. Kijk hoeveel tijd je hebt voor een verslag of werkstuk. Maak een combinatie van bestaand materiaal en zelf geschreven stukken, dan wordt het toch een beetje meer jouw verslag, jouw werkstuk. Met Google heb je alle informatie bij de hand die je nodig hebt, met een paar zoekwoorden kom jij achter het antwoord. Gemakkelijker kan het niet meer!


 


Google is niet meer weg te denken.


Iedereen met een computer zal weleens Googlen. Eenmaal achter de computer zul je van het ene onderwerp naar het andere gaan. Juist dat is een groot voordeel van Google, er staan steeds weer verwijzingen naar andere sites, met nog meer en andere informatie. Een woordenboek heb je niet meer nodig, Google vertaalt zelfs voor je. Denk je aan verhuizen? Kies een plaats en je ziet welke huizen er te koop staan, hoe de buurt is. Op Google ontbreekt het je niet aan informatie, handig om te gebruiken op allerlei gebied voor de jongeren maar zeker ook voor de ouderen onder ons. Je kunt er nu zelf achter komen wat Google voor ju kan betekenen.









Google helpt jou continu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten