donderdag 12 juni 2014

Een trage mobiele website is niet meer acceptabel anno 2014

Wat veel mensen niet weten is dat het gebruik van het internet in de laatste vijf jaar verdubbeld is. Daarbij groeit het mobiele internet nog eens acht keer sneller dan het totale webverkeer.


Maar toch kun je verbazing achter wegen houden, want bedenk maar eens alle dingen die we op onze mobiele telefoon en tablets doen. Dan is deze groei uiteraard geen grote verrassing. We streamen er video’s mee, browsen op het internet, delen er foto’s mee, tussenstanden van voetbalwedstrijden ermee checken en het laatste nieuws lezen. Het gebruik van de smartphone is dan ook helemaal niet meer weg te denken.


Informatie is overal en altijd en snel beschikbaar


Je kunt je natuurlijk afvragen of alle providers en netwerken deze groei wel bij kunnen houden. Je zou soms denken van niet, omdat het mobiele internet af en toe zeer traag is. Maar dit is helaas niet meer acceptabel, want iedereen wilt nu informatie waar ze ook zijn en hoe laat het ook is. Toch is verwachting erg groot dat deze informatie altijd beschikbaar is.


Mensen vertrouwen er dan ook volledig op dat het internet ons in allerlei situatie van de juiste informatie kan voorzien. Wanneer dit niet zo is of zeer slecht werkt, is de teleurstelling en frustratie vaak erg groot. Daarom is het belangrijk dat de informatie op jouw website altijd en overal te vinden is en natuurlijk ook snel beschikbaar.


Blijf je mobiele website testen


Vooral ondernemers moeten hun mobiele website blijven testen. Zo moeten ze er ook alles aan blijven doen om hun websites zo snel mogelijk op de schermen van tablets en smartphones te laten verschijnen.


Als website-eigenaar heb je online verschillende websites waarmee je de snelheid van je website kunt testen en kunt verbeteren. Steeds meer mensen stellen meer eisen aan mobiel internet en het is belangrijk om als website-eigenaar daarin mee te gaan. Wanneer je mobiele website traag is zul je verliezen van je concurrent en dat is natuurlijk iets wat je altijd wilt voorkomen.



Een trage mobiele website is niet meer acceptabel anno 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten