dinsdag 17 juni 2014

Dataverkeer rondom WK 2014

Er is door Cisco een analyse gemaakt van het dataverkeer dat veroorzaakt wordt door het WK in Brazilië. Veel mensen willen er alles over weten en willen alles goed in de gaten houden. De verwachting is dat videostreaming en IP-uitzendingen van de World Cup 4,3 exabyte internetverkeer zullen genereren. Het zou hierbij gaan over drie keer zoveel als het hele land Brazilië normaal in een maand zou produceren. Maar ook het internetverkeer afkomstig van de 60.000 mensen in een stadion en op weg naar een wedstrijd, zal hoger liggen dan normaal in Brazilië. Het is ook niet zo gek dat dit allemaal verhoogd is, het WK wordt wereldwijd goed in de gaten gehouden en voor Brazilië is het een hele eer dat er zoveel mensen daar zijn. Maar de mensen die daar zijn voor het WK zullen ook veel van internet gebruik maken om alles te kunnen volgen, maar ook om contact te houden met het thuisfront.


Wel of geen dataexplosie?


Een dataexplosie kan snel optreden. Cisco heeft het onderzoek van het dataverkeer rondom het WK bewust uitgevoerd. Zij willen hiermee namelijk laten zien hoe snel een dataexplosie plaats kan vinden. Het is namelijk zo dat de snelheid hiervan alleen maar toe gaat nemen. De samenstelling van het IP verkeer gaat de komende jaren flink veranderen. Vanaf 2018 zullen er grote veranderingen optreden want dan zal een deel van het verkeer voor het eerst in de geschiedenis van internet afkomstig zijn van andere apparaten dan van de personal computer. Het Internet of Everything krijgt namelijk een impuls. Vanaf 2018 zullen er naar verwachting bijna net zoveel machine-naar-machine (M2M) modules zijn als mensen op aarde. De verwachting is ook dat veel slimme auto’s zullen beschikken over gemiddeld bijna vier M2M verbindingen per auto.


 


WK van start


Het WK is onlangs van start gegaan en tot op heden zijn er nog geen problemen, maar het is pas net begonnen. Het is niet bekend of er snel gehandeld kan worden als er zich een dataexplosie voordoet in Brazilië. Het is wel bekend dat er snel een dataexplosie kan ontstaan wanneer veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van internet. Naar verwachting zal dit met name in de kwartfinales, halve finales en bij de finale zijn. Maar ook voor die tijd kan hier sprake van zijn want er komen een paar belangrijke wedstrijden aan waar mensen graag van op de hoogte gehouden willen worden.



Dataverkeer rondom WK 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten