zondag 8 juni 2014

Bescherming Apple voor blaadje

Het kenmerkende blaadje voor Apple, wie kent hem nu niet? Het bekende Apple logo is voor veel mensen opvallend en mensen denken hierbij ook direct aan Apple. Apple wil nu dit blaadje van het logo als een apart merk registreren. Maar tot op heden is het nog niet gelukt om dit te realiseren. Het Europese merkenbureau heeft de aanvraag aan het begin van dit jaar afgewezen. Maar het Amerikaanse bedrijf is het daar niet mee eens en zij hebben beroep aangetekend.


 


Begin procedure


Op 4 juni is de beroepsprocedure begonnen, dit maakt het merkenbureau Chiever bekend. De reden dat zij de registratie van het losse blaadje af hebben gewezen is omdat het volgens het Europese merkenbureau niet meer is dan een eenvoudige ellips-vorm. Het publiek zal het volgens hen niet als een merk opvatten. Maar daar denkt Apple anders over. Bij Apple denken zij namelijk dat door de grote bekendheid van het blaadje, dat het Apple logo is ingeburgerd. Zij denken daarom ook dat het wel degelijk als een merk gezien gaat worden.


 


Zal Apple slagen?


De vraag is nu of dat het Apple zal lukken. Bas Kist van Chiever zegt dat het de vraag is of dat het beroep van Apple gaat slagen. Hij zegt hierover: “Het merkenbureau is erg streng bij dit soort tamelijk basale vormen; die krijg je tegenwoordig heel lastig beschermd. Natuurlijk is het Apple-logo op zich een wereldbekend merk, maar dat wil nog niet zeggen dat dat blaadje los dat ook is.” Maar we komen het pas over een paar maanden te weten want de uitspraak zal pas over een paar maanden plaatsvinden in de beroepsprocedure.


Jouw mening


Hoe denk jij over Apple? Vind je dat het merkenblaadje echt bij Apple hoort en zie je het echt als een merk of denk je dat het niet als een merk gezien gaat worden? We zijn benieuwd hoe jij er over denkt en horen graag je mening. Over een paar maanden horen we pas de uitspraak van de procedure, maar meningen kunnen verdeeld zijn. Als mensen aan Apple denken, dan denken ze vaak aan dat ene blaadje, het staat bekend als het logo van Apple, dus waarom zou het niet als een merk gezien kunnen worden? Laat je mening horen aan ons.



Bescherming Apple voor blaadje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten