zaterdag 21 juni 2014

Wachtwoord met regelmaat veranderen




Je hebt tegenwoordig steeds vaker een wachtwoord nodig. Je wachtwoorden worden ook wel gezien als de sleutels die je gebruikt om bij persoonlijke informatie te komen die op de computer en op online accounts is opgeslagen. Als andere mensen in willen breken en jouw persoonlijke informatie in hun bezit willen krijgen, dan kunnen ze via internet jouw identiteit overnemen en bijvoorbeeld met jouw naam een abonnement afsluiten. Ze kunnen met jouw naam erg veel doen, meer dan waar je nu bij stil staat. Ze kunnen namelijk ook een creditcard aanvragen op jouw naam of een hypotheek aanvragen omdat zij jouw gegevens hebben.


 


Voorkomen of is het al te laat?


Meestal wordt het pas te laat opgemerkt wanneer iemand anders je identiteit over heeft genomen. Maar je kunt het grotendeels ook voorkomen en wat dan belangrijk is, is dat je een sterk wachtwoord hebt. Gebruik speciale tekens, hoofdletters en kleine letters bij een wachtwoord en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord. Het is beter dat je voor ieder e-mailadres een nieuw wachtwoord hebt. Als ze namelijk het ene wachtwoord hebben gekraakt, dan kunnen ze bij alle gegevens en dat wil je uiteraard niet.


 


Veranderen van wachtwoord


Het is goed dat je je wachtwoord regelmatig veranderd. Dit hoeft niet dagelijks of iedere week te zijn, maar het gaat er om dat je zo nu en dan gaat wisselen zodat het voor anderen nog moeilijker is om dit te achterhalen. Gelukkig kun je heel gemakkelijk sterke wachtwoorden verzinnen en op internet kun je dan met een tool achterhalen of dat er inderdaad een sterk wachtwoord is gekozen. Je weet hierdoor wat sterke wachtwoorden zijn en je zal steeds makkelijker een sterk wachtwoord kunnen bedenken.




Wachtwoord met regelmaat veranderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten