maandag 30 juni 2014

Met Stream de activiteit van je WordPress bezoekers bijhouden




Stream is een WordPress plugin die je kunt downloaden om de activiteit van alle gebruikers op je website in de gaten kunt houden. Zo wordt elke wijziging die op je website gemaakt wordt bijgehouden en dat geldt ook wanneer iemand zich inlogt. Dan kun zul je een melding in Stream krijgen.


Wanneer je de Stream-plugin hebt geïnstalleerd, zal deze onder het tabje “Stream” een activiteitenlog laten zien. Hierin zie je van alle gebruikers wanneer ze ingelogd zijn, wanneer ze een bericht hebben aangemaakt en wanneer ze deze hebben gepubliceerd. Daarnaast laat Stream je ook zien wanneer iemand media uploadt of wanneer iemand bijvoorbeeld een bericht aanpast.


Privacy


Onder het tabje Stream > Settings vind je de instellingen voor de Stream-plugin. Hier kun je bijvoorbeeld instellen wie de stream allemaal kunnen bekijken. Dit kun je daarnaast per gebruikersrol instellen, dus bijvoorbeeld alleen de beheerders kunnen de Stream zien.


Overige instellingen


Echter heeft Stream nog veel meer instellingen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe lang de plugin de activiteiten van je bezoekers bewaart. Normaal gesproken is dit standaard 90 dagen, maar dit is in te stellen. In de instellingen kun je ook een Resetknop waarmee je alle activiteiten in één keer in de stream kunt wissen.


Onder Exclude kun je instellen dat bepaalde IP-adressen geblokkeerd kunnen worden of dat specifieke gebruikers genegeerd kunnen worden. Deze zullen dan niet in de stream getoond worden.




Met Stream de activiteit van je WordPress bezoekers bijhouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten