donderdag 12 juni 2014

Overname KPN netwerk vraagt om extra bescherming

Als het telecomnetwerk KPN overgenomen gaat worden door het buitenland, dan zou KPN extra beschermd moeten worden. Dit is door minister Henk Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt in de Tweede Kamer. Het gaat er om dat de Nederlandse overheid in kan grijpen op het moment dat door de overname van een Nederlands telecombedrijf de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen komen. Kamp heeft aangegeven dat hij vindt dat Nederland nu een van de veiligste en betrouwbaarste telecomnetwerken heeft en hij wil dat zo houden.


C2000


C2000 is het communicatiesysteem van de hulpdiensten, het dataverkeer tussen ministeries en ook de communicatie voor Defensie wordt door onder andere KPN uitgevoerd. De minister die begin 2015 met een wetsvoorstel komt zegt het volgende: “Goed functioneren daarvan is van nationaal belang. Het telecomnetwerk van KPN is daarin erg belangrijk en wordt daarom extra beschermd bij een eventuele overname”.


Risico’s van de veiligheid


Dick Schoof is de Nationaal Coördinator van Terrorismebestrijding en Veiligheid. Hij vindt dat Nederland niet de ogen moet sluiten voor veiligheidsrisico’s die er zijn voor economische investeringen en overnames met het buitenland. Veiligheid kan altijd in het gedrang komen, maar daar kunnen altijd maatregelen voor worden genomen.



Overname KPN netwerk vraagt om extra bescherming

Geen opmerkingen:

Een reactie posten