donderdag 12 juni 2014

De 5 voordelen van het uitbesteden van datacenter management

Heb je wel eens overwogen om je datacenter uit te besteden? Wanneer dit niet zo is, dan is het zeker aan te raden om na te denken over deze mogelijkheid. Indien je gebruik maakt van een externe provider dan ontstaat er zeker interessante voordelen.


Zo kun jij je focussen je website en werkzaamheden, terwijl de externe service provider voor veiligheid, beschikbaarheid, snelheid en continuïteit van alle benodigde computerresources. Hieronder lees je de 5 voordelen van het uitbesteden van datacenter management.


1. Reduceren van kosten


Je zult niet altijd de behoefte hebben aan 100 procent computercapaciteit. De kans is daardoor groot dat je op bepaalde piekcapaciteit slechts enkele momenten in het jaar nodig zal hebben.


Dus waarom zou je dan eigenlijk in een systeem investeren wat helemaal gericht is op die pieksituaties? Zo is het financieel voordeliger om de capaciteit naar behoefte bij of terug te schakelen. Hierdoor worden de servers die een lange tijd niet gebruikt worden tot het verleden. En dat scheelt natuurlijk weer in de kosten.


2. Flexibele capaciteit


Met één druk op de knop kunnen de veilige en virtuele servers geactiveerd worden. Zo hoef je eigenlijk alleen maar aan te geven wat je precies nodig hebt in harde schijf ruimte, RAM, bandbreedte en processors. Binnen een paar klikken kun je dus eenvoudig de capaciteit bijschakelen en eventueel terugschakelen. Daardoor heb je dus geen planning meer vooraf nodig en dat is meteen weer één zorg minder.


3. Steeds meer complexiteit aankunnen


Het werken met externe providers stelt vooral ondernemers in staat om de stroom van ontwikkelingen rondom ondernemen in de cloud bij te blijven. Hier komt steeds meer bij kijken en daarom is het verstandig om dit aan de specialisten van je externe provider over te laten. Zo heeft de externe provider uiteraard de kennis in huis en kunnen de kosten uiteraard over het grote aantal klanten verspreiden. 


4. Focus op het ondernemen


De IT-afdelingen hadden vroeger vooral de focus op het draaiend houden van alle computersystemen. Het uitbesteden van het data center neemt daardoor veel van deze dagelijkse taken weg. Hierdoor hebben de IT-afdelingen meer ruimte om te focussen op ontwikkeling en innovatie. Veel business gaat nu via het internet, dus dat is echt hard nodig. Hierdoor kunnen IT en business weer samen werken die noodzakelijk is voor succesvol ondernemen in het internettijdperk.


5. 24/7 support en waakzaamheid


De meeste bedrijven en organisaties kunnen het zich natuurlijk niet veroorloven om dag en nacht support te leveren op de IT. Wat mensen vergeten is dat het een 24-uurs proces en nu vooral zijn beschikbaarheid en up time de succesfactoren van elke website en webwinkel. Zo kan een externe provider kan je constante support leveren en ze zijn bovendien 24 uur per dag waakzaam om activiteiten van cybercriminelen op tijd op te merken.



De 5 voordelen van het uitbesteden van datacenter management

Geen opmerkingen:

Een reactie posten