vrijdag 20 juni 2014

Hoe groot is WordPress eigenlijk in de wereld?

Wat de meeste mensen al weten is dat WordPress al meer dan 10 jaar bestaat en het blijft dagelijks steeds meer groeien. WordPress is het meest populaire Content Management WordPress ter wereld. Dat is inclusief de blogs die op WordPress.com draaien.


Zo is uit onderzoek gebleken dat ongeveer 47% van alle websites die op een CMS draaien WordPress gebruiken, dit meldt de website BuiltWith.com. Deze website vergaart data en daar is uit te zien dat de websites die een CMS gebruiken voornamelijk WordPress als CMS gebruiken. Uit de recente data blijkt dat ongeveer 35% op overige systemen draaien en daarna volgen pas systemen zoals Joomla, Drupal en zelfs Blogger.


De top 10.000 websites


Naast het hele internet heeft de website BuiltWith.com ook data over de top 10.000 websites. En wat blijkt, WordPress heeft ook hier een enorm marktaandeel in, namelijk zo’n 45%. Bij de top miljoen websites is het marktaandeel iets meer dan 52%.


Populairste WordPress themes


Naast het meten van WordPress websites is er ook gekeken naar het marktaandeel van de WordPress themes. Uit onderzoek is gebleken dat in de top 3 meest populaire WordPress themes de gratis standaard WordPress themes in staan. Zo is Twenty Eleven op 14,5% van alle websites te vinden, Twenty Ten op 10,8% van de website en Twenty Twelve op 10,5% van alle WordPress websites. 


Daarna volgt Thesis wat een bekend WordPress-framework is. Het thema Twenty Thirteen is terug te vinden op de vijfde plek, dat terwijl de Twenty Fourteen niet in de top 10 te bekennen is. Het meest gedownloade premium WordPress theme op themeforest.net is de thema Avada. Ongeveer 2% van alle WordPress-websites gebruikt Avada als thema.



Hoe groot is WordPress eigenlijk in de wereld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten