vrijdag 27 juni 2014

Facebook, ben altijd voorzichtig




Facebook is een geweldig middel om wereldwijd met elkaar te communiceren, contacten te leggen. Facebook is een social netwerk site. Mensen van alle leeftijden en over de hele wereld gebruiken Facebook. Je kunt met elkaar, bekenden of vreemden, je persoonlijke interesses delen. Je kunt leuke ideeën plaatsen, nieuwe recepten, ontwerpen enz. Je kunt met elkaar chatten (praten). Dit kan zelfs in groepsverband. Je dient wel eerst een profiel aan te maken, daarna zijn er enorm veel mogelijkheden.


Chatten met bekenden


Je kunt chatten met bekenden, maar ook met vreemden. In dit laatste schuilt dan weer het gevaar. Je kunt denken dat je te doen hebt met een leeftijdsgenoot, maar er kan een volwassen persoon achter schuil gaan, met bedoelingen waar jij niet om gevraagd hebt. Dit kan ver gaan, zover dat mensen echt in de problemen komen. Pubers die verliefd worden op iemand die ze op Facebook leren kennen en na een poosje een afspraak maken. Wie gaan zij ontmoeten?


Waarschuwen?


Het is eigenlijk best jammer dat bij elke communicatie via de computer een waarschuwing geplaatst dient te worden. Toch kun je de gevaren die op de loer liggen maar beter kennen en er naar handelen. Het is niet de bedoeling om bijvoorbeeld Facebook in een zwart daglicht te zetten, integendeel. Veel mensen die eenzaam zijn, slecht ter been, lang in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten doorbrengen hebben op deze manier toch contact. Ga voorzichtig te werk er zijn genoeg sites waar regels in acht dienen te worden genomen en waar je anoniem blijft zolang als jij dat wilt, bij het chatten bijvoorbeeld. Maak gerust gebruik van de ontelbare mogelijkheden met de communicatiemiddelen van deze tijd, maar ben je er steeds bewust van dat mensen soms niet zijn wie ze lijken en zeggen dat ze zijn. Wees op je hoede en dan kun je veel plezier en gemak ervaren van Facebook.




Facebook, ben altijd voorzichtig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten