woensdag 25 juni 2014

Waar kan ik mijn .htaccess bestand vinden?




Een .htaccess bestand regelt veel zaken zoals het aanpassen van permalinks. Maar een .htaccess bestand regelt ook het beschermen van een aantal directories op je server met een wachtwoord en nog veel meer. Maar als je bijvoorbeeld in WordPress de permalinkstructuur gaat aanpassen, dan kan WordPress vragen of je jouw .htaccess bestand schrijfbaar wilt maken.


Maar toch is het vaak moeilijk om een .htaccess bestand te vinden. Een .htaccess bestand begint namelijk met een punt, waardoor het .htaccess bestand gezien en behandeld wordt als een verborgen bestand. Het is soms mogelijk dat wanneer je inlogt via FTP dat je het .htaccess bestand niet kunt vinden. In dit artikel bespreken we hoe in het FTP-programma FileZilla het .htaccess bestand zichtbaar kunt maken.


.htaccess bestand zichtbaar maken in FileZilla


Als je met FileZilla inlogt op je website is het mogelijk dat je het .htaccess bestand niet kunt vinden. Om toch het .htaccess bestand zichtbaar te maken, klik je bovenin op Server en klik je vervolgens op Force showing hidden files. Wanneer het .htaccess bestand nu zichtbaar is, kun je met je rechtermuisknop klikken op het bestand en kun je de de rechten van het .htaccess bestand aanpassen zodat bijvoorbeeld WordPress het bestand voor je aan kan passen.


Geen .htaccess bestand aanwezig?


Is er geen .htaccess bestand aanwezig op de server? Dan hoef je niet in paniek te raken. Je kunt dan eenvoudig een tekstbewerker op je computer openen en een leeg bestand opslaan als .htaccess. Nu zal je computer vragen of je de extensie .htaccess wilt gebruiken. Kies er dan voor om dit te doen en upload dan het bestand naar je server via een FTP-programma. Daarna kun je het beste even controleren of het .htaccess bestand wel de juiste rechten heeft.


Op deze manier kan WordPress nu het .htaccess bestand aanpassen en nu kun jij ook de permalink-instellingen van je website aanpassen. Ook wanneer je de WordPress SEO-plugin van Yoast gebruikt zul je in de meeste gevallen een beschrijfbare .htaccess bestand moeten hebben.




Waar kan ik mijn .htaccess bestand vinden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten