woensdag 11 juni 2014

Supercomputer Turing Test

De 65 jaar oude Turing Test is afgelopen zaterdag weer toegepast bij een supercomputer en deze heeft de test doorstaan. Deze test is er om te testen of de computers als mensen kunnen denken. De test is afgenomen bij de supercomputer Eugene Goostman. Deze kunstmatige intelligentie is ontworpen op het simuleren van de hersenvaardigheden van een dertienjarige.


 


Informatie over de test


In de jaren vijftig is de Turing Test ontwikkeld door de codekraker Alan Turing. Deze test bestaat uit een lijst met vragen en hieruit kan worden afgeleid of het antwoord komt van de mens of van een computer. Er was tot op heden nog geen computer geslaagd voor deze test. Bij de Turing Test 2014 afgelopen zaterdag is het dan eindelijk gelukt.


 


Hoe werkt de test?


Er moest 30% behaald worden om te slagen en Eugene heeft 33% behaald en is dus geslaagd. 33% van de tijd heeft hij de jury kunnen misleiden. Deze supercomputer kan het brein simuleren van een 13-jarige. Maar er is ook 13 jaar aan het project gewerkt. Hij heeft zelfs geestelijke vaders gekregen en dat zijn Vladimir Veselov, een uit Rusland afkomstige Amerikaan en de Rus Eugene Demchenko, uit Oekraïne. Er zijn veel wetenschappers die meewerken aan dit project



Supercomputer Turing Test

Geen opmerkingen:

Een reactie posten