dinsdag 17 juni 2014

Ongewenste websites

Steeds vaker krijgen we te maken met ongewenste website. Deze kunnen een gevolg zijn van pop-ups, redirects of het misbruik van tikfouten. Redirects zorgen er voor dat je van de ene naar de andere site wordt doorgelinkt. Maar je kunt ook een fout maken in het webadres, een punt verkeerd of een andere letter kan er voor zorgen dat je op een heel andere website terecht komt. Er zijn dus een paar manieren waardoor we zelf op een ongewenste website uitkomen en daar kunnen we dan ook aan doen.


Let op ongewenste websites


Er kunnen maatregelen worden genomen zodat je niet geconfronteerd wordt met een pop-up venster. Je moet er voor zorgen dat je de laatste versie van een internetbrowser hebt. Hierdoor heb je namelijk automatisch een pop-up blocker tot je beschikking. Deze kan de hinderlijke vensters weren. Je kunt ook de websites met een ongewenste inhoud blokkeren door een veiligheidspakket met Ouderlijk Toezicht (parental control) te installeren. Je zorgt er hierdoor ook voor dat kinderen veilig kunnen internetten en niet van de ene naar de andere site door worden gestuurd of iets downloaden wat je niet op je pc wil hebben.


Aandachtspunten ongewenste websites


Als je er goed op let kun je ongewenste sites herkennen en snel wegklikken. Van tevoren is het belangrijk dat je er op let dat je het juiste adres in hebt getypt, een klein foutje zorgt er namelijk voor dat je een andere website krijgt en dit kan bij kinderen al snel optreden. Let er daarom goed op dat je het juiste adres intypt en dan heb je minder snel te maken met ongewenste websites.



Ongewenste websites

Geen opmerkingen:

Een reactie posten