vrijdag 6 juni 2014

Waarom het belangrijk is om altijd unieke content te schrijven

Voor SEO en je website is het belangrijk dat je altijd unieke content schrijft, dat weten de meeste website-eigenaren nu wel. Duplicate content betekent eigenlijk dat je tekst van een andere website kopieert en op je eigen website plaatst. Google straft dit vooral af door je website een paar plekken naar beneden te duwen in plaats van omhoog. Daarom is het verstandig om bij het schrijven van een bericht of pagina altijd unieke content te gebruiken wat je zelf hebt geschreven.


Voor sommige websites kan het zeker lastig zijn. Wanneer je denkt aan een webshop, dan nemen de meeste ondernemers 1-op-1 de productomschrijvingen over. Veel ondernemers merken dan dat op een gegeven moment sommige pagina’s niet goed gevonden worden in Google. 


Hierdoor zul je namelijk nooit meer bezoekers ontvangen dan de originele website die ook het product verkoopt, dat terwijl je doel natuurlijk is om zo hoog mogelijk in Google te komen. Eigenlijk kun je dan niks anders doen dan de productomschrijvingen stuk voor stuk helemaal opnieuw te typen.


Linkbuilding


Indien je jouw blogberichten en pagina’s met elkaar gaat verbinden met interne links, dan zou je moeten merken dat je blogberichten en pagina’s omhoog zullen gaan. Zo wordt het eigenlijk een spinnenweb voor je website, omdat allerlei berichten en pagina’s met elkaar in verbinding staan en naar elkaar linken.


Websites zoals Wikipedia kom je vaak tegen in de top 10 zoekresultaten van Google, omdat ze veel content hebben en alles naar elkaar toe linken. Maar naast een goede interne link structuur hebben websites zoals Wikipedia ook veel externe links van andere websites die hun aanraden.


Automatisch interne links aanmaken


Gelukkig zijn er een aantal plugins die ervoor kunnen zorgen die links automatiseren. Dus wanneer je elke keer een pagina of een bericht post maakt de plugin automatisch op bepaalde woorden interne links. Zo linkt je website automatisch alle berichten en zo optimaliseer je ook de intern linking.



Waarom het belangrijk is om altijd unieke content te schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten