maandag 9 juni 2014

Vanaf 10 juni is de .UK extensie te registreren

Gisteren is bekend geworden dat vanaf 10 juni 2014 het mogelijk is om de .uk extensie te registreren. Zo is deze extensie een stuk korter, simpeler en scherper zodat het meer de nadruk legt op de naam van de website. Het goede nieuws is dat de extensie vrij voor iedereen te registreren, althans iedereen die een adres heeft in het Verenigd Koninkrijk of die voor 10 juni eigenaar zijn van een .co.uk, .org.uk, of een my.uk domeinnaam is. Indien je geïnteresseerd bent in de nieuwe .uk extensie, maar je hebt geen adres in het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om vandaag nog een domeinnaam te registreren.


.UK domeinnaam registeren


Is jouw gewenste domeinnaam nog vrij? Doe dan snel een domeincheck. Heb je al een .co.uk of een org.uk-extensie? Dan moet je weten dat de .uk variant van elke .co.uk domeinnaam die voor 10 juni vastgelegd is automatisch gereserveerd wordt voor de eigenaar van de .co.uk domeinnaam.


Mensen en vooral bedrijven met een domeinnaam met de extensie .co.uk of .org.uk hoeven zich dan geen zorgen te maken. Tot 10 juni 2019 kunnen deze domeinnamen zonder problemen aangevraagd worden door de eigenaren.


Waarom zou ik een .UK-domeinnaam registeren?


Zoals je misschien al weet, de Britse markt is een zeer grote markt. Zo waren er in januari 2014 maar liefst 10,5 miljoen websites die de domeinextensie .uk droegen. Dat betekent dat dit de drie na grootste extensie achter de .com, .de en .net is. Wanneer je van plan bent om een website te starten of een webwinkel wilt beginnen die zich op de markt van Groot-Brittanië gaat richten, dan is het registeren van een .uk-extensie zeker een goede keuze.


Maar hoe kun je nu het beste een .uk-domeinnaam bedenken. Een goede domeinnaam is een naam die iedereen eenvoudig kan onthouden. Daarnaast is een kortere domeinnaam natuurlijk makkelijker te onthouden dan een lange domeinnaam. Ook wordt het aangeraden om alleen letters te gebruiken.



Vanaf 10 juni is de .UK extensie te registreren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten