zaterdag 28 juni 2014

Controleer de s achter http in het webadres




Steeds meer mensen maken gebruik van het winkelen op internet. Meestal gaat alles gewoon goed en is het een leuke bezigheid. Er kan betaald worden met de creditcard, met iDeal of met een digitale acceptgiro. De bestelling komt vaak de volgende dag of binnen een paar dagen binnen en je kunt genieten van je nieuwe aankoop. Toch is het belangrijk dat je goed oplet waar je gaat kopen. Waarom? Dit leggen we je in dit artikel graag uit.


 


Website controleren bij aankoop


Als je regelmatig aankopen doet op internet kom je vanzelf een keer op een nieuwe site uit waar je iets wilt bestellen. Het is belangrijk dat je gaat controleren bij wie je gaat winkelen. Hierbij kun je je afvragen of dat het over een bestaand bedrijf gaat en of dat alle contactgegevens op de site staan vermeld. Bekijk ook of dat alle privacy-, leverings- en betaalvoorwaarden op de site staan. Je kunt altijd controleren of dat het bedrijf echt bestaat. Je kunt hiervoor een kijkje nemen bij thuiswinkel.org of bij de keurmerkorganisatie zelf.


 


Alert bij het betalen


Bij het betalen dien je extra alert te zijn. Bekijk goed of je echt op de banksite zit waar je gaat betalen. Een letter verschil kan al een val zijn. Je kunt een veilige betaalomgeving altijd herkennen aan het hangslotje en ook aan het webadres dat begint met https. De s staat hierbij voor secure. Hierdoor zie je dat je zelf deels in de gaten kunt houden of dat het veilig is of niet. Het beste kun je jezelf aanwennen dat iedere keer als je van internetbankieren gebruik gaat maken dat je de naam van de site controleert. Als je twijfelt kun je altijd de bank bellen.




Controleer de s achter http in het webadres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten