donderdag 26 juni 2014

Let op Marktplaatsfraude




Iedere dag maken veel mensen gebruik van Marktplaats. Je kunt hier je spullen verkopen, maar je kunt hier ook veel nieuw en tweedehands kopen. Veel van deze transacties verlopen probleemloos. Maar je kunt hier ook te maken hebben met oplichters. Je kunt fraude helaas niet altijd voorkomen, maar je kunt er wel goed op letten en een paar maatregelen treffen. Daarover informeren we je graag in dit artikel.


Fraude voorkomen?


Je kunt fraude niet altijd voorkomen, maar je kunt wel extra alert zijn. Als je iets wil kopen dan kun je altijd op de website kijken bij de tips over veilig winkelen. Je leest hier dan meer over hoe je veilig kunt handelen op Marktplaats bijvoorbeeld. Het is ook verstandig dat je tips doorneemt die Marktplaats geeft over hoe je oplichters uit het buitenland kunt herkennen. Artikelen kopen kun je gewoon doen, maar als je iets gaat verkopen, stuur dan geen artikelen op voordat je het geld hebt ontvangen. Er zijn mensen die het toch proberen, ik heb het product morgen nodig voor een verjaardag, trap er niet in! Stuur een product pas op wanneer het geld binnen is, er zijn helaas mensen die niet betalen dus wees alert!


Buitenlandse verkopers


Het kan zijn dat je te maken krijgt met mensen uit het buitenland. Bij Marktplaats krijg je hier een e-mail over wanneer een persoon zich mogelijk in het buitenland bevindt. Dit is een extra waarschuwing van Marktplaats zodat je hier extra voorzichtig mee om moet gaan en alert moet zijn.


Opgelicht?


Op het moment dat je op bent gelicht kun je hier aangifte van doen. Wanneer meerdere mensen door deze persoon zijn opgelicht zal hier een onderzoek voor worden gestart. Het is daarom goed om het niet zomaar te laten gebeuren, maar onderneem stappen wanneer mensen je oplichten zodat het anderen niet ook gaat overkomen.




Let op Marktplaatsfraude

Geen opmerkingen:

Een reactie posten