zondag 29 juni 2014

België voert lijst aan met meeste IPv6 verkeer




Steeds meer landen maken gebruik van IPv6. Het opvallende is dat België de lijst met de landen met het meeste IPv6 verkeer aanvoert. Het land wordt gevolgd door Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. We vinden Nederland alleen niet terug in de top tien. Dit zou er op kunnen wijzen dat Nederland flink achterloop op de andere Europese landen. Alle gegevens zijn bekend gemaakt in het kwartaalrapport van Akamai. Dit is ‘s werelds grootste content delivery network (CDN). Zij analyseren het volume van verkeer dat via IPv6 verloopt. Maar zij kijken ook naar de internetsnelheid van eindgebruikers en de oorsprong van internetverkeer dat samenhangt met cyberaanvallen.


 


Voorsprong België


Je vraagt je misschien af hoe komt België aan deze voorsprong. Gelukkig kunnen we je hier een antwoord op geven want zij hebben de voorsprong te danken aan de tijdige IPv6-adoptie van twee van de grootste internetproviders van het land, Belgacom en Telenet. Telenet activeerde IPv6 in het eerste kwartaal van dit jaar, met als gevolg een stijging in IPv6-verkeer van 198%. De toename was ook te zien bij Duitsland en Noorwegen van respectievelijk 33 en 56 procent.


 


Nederland en IPv6


De Nederlandse internetproviders zeggen met de implementatie van IPv6 bezig te zijn. Maar tot op heden heeft alleen XS4ALL het voor haar klanten geactiveerd. De uitrol in Nederland is door de grootste kabelaars, Ziggo en UPC, al verschillende keren uitgesteld, tot teleurstelling van veel gebruikers. Er is ook gekeken naar vergelijkbare statistieken van Google en deze geven een IPv6-adoptie van 1,67% aan.



Wat is IPv6?


Als he tover IPv6 gaat, dan is dat versie 6 van het Internet Protocol (IP) en dit voorziet ieder apparaat met een internetverbinding van een IP-adres. Hiermee kan het communiceren met andere apparaten. Een tijd geleden was het protocol aan vernieuwing toe omdat versie 4 (IPv4) ‘slechts’ ruimte biedt voor ongeveer 3,7 miljard IP-adressen. Er kan gezegd worden dat er van de IPv6-adressen er praktisch oneindig veel beschikbaar zijn. Dit is dus hoopgevend voor de toekomst.




België voert lijst aan met meeste IPv6 verkeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten