donderdag 12 juni 2014

Minder mensen gebruiken Google Chromecast

Steeds minder mensen maken gebruik van Chromecast van Google. Cijfers van bureau Parks Associates tonen aan dat zeker in de VS steeds minder mensen hier gebruik van maken. Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan en hier zijn diverse cijfers uit naar voren gekomen dit in dit artikel worden besproken. Lees daarom verder als je wil weten hoe het zit met de cijfers van Chromecast van Google op dit moment.


 


Wat is Chromecast eigenlijk?


Als het over Chromecast gaat, dan gaat het over een USB module die toegang geeft tot streaming video. Er zijn diverse aanbieders actief op dit marktsegment en Apple is hier een voorbeeld van. Parks Associates heeft bekend gemaakt dat het marktaandelen van de partijen vrijwel gelijk zal blijven.


 


Dongels


Uit onderzoek komt naar voren dat de Dongels we verkocht worden. Maar uit het onderzoek van Parks komt naar voren dat een groot deel niet wordt gebruikt en gewoon in de kast blijft liggen. De kijkcijfers zijn bestudeerd en daar is de conclusie uit getrokken. In totaal daalde het actieve aandeel van de verkochte Chromecasts van 78% naar 73%. Hierbij geeft Parks nog aan dat zij niet uitsluiten dat mensen meer dan een tv module in huis hebben en dat zij de voorkeur geven aan een ander merk. Google heeft aangegeven dat zij hier niet op willen reageren en doet verder ook geen uitspraken.



Minder mensen gebruiken Google Chromecast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten