dinsdag 24 juni 2014

Joomla website gehackt?

Je wilt in je Joomla website inloggen en je ziet dat je website gehackt is. Maar waarom je Joomla website gehackt en hoe kun je dit weer herstellen? Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar op dat moment heb je niet veel aan dit advies. Wanneer je denkt dat het een „kleine website” niet overkomt dan heb je dat goed mis. Kleine websites zijn namelijk de perfecte doelen en lopen dan ook vaak het meest risico. Maar waarom zou een hacker een kleine Joomla website willen hacken?


De meeste hackers willen gebruik maken van de serverruimte die tot hun beschikking komt na het hacken. Vaak worden er dan bestanden geplaatst die vanuit jouw server phisingmails verstuurt, waarop een bezoeker verzen wordt om illegale praktijken te faciliteren. Deze phisingmails zijn zogenoemde spam email waarin gevist wordt naar bijvoorbeeld je banklogin. De hacker blijft hierdoor buiten schot, omdat de server uiteraard niet op zijn naam staat.


Jouw website ondervindt daar natuurlijk hinder onder en je ip-adres waar bijvoorbeeld je email vanuit verstuurt wordt zal dan als spam gezien worden. Daarom is het van groot belang dat het niet tot zo ver komt. Hieronder vindt je een stappenplan waarmee je jouw Joomla website kunt herstellen na een hackaanval.


Joomla website hack herstellen stappenplan


In de meeste gevallen kun je al te laat zijn wanneer je Joomla website gehackt is, dan zijn er een aantal dingen die je eerst kunt proberen. Als je een back-up gemaakt hebt dan is dit de beste methode:


  • Download alle bestanden van de website naar uw computer in een apart mapje.

  • Haal de hele server leeg via ftp

  • Bekijk heel kritisch alle bestanden van de website of daar verdachte bestanden staan

  • Laat een virus scanner de bestanden scannen op verdachte zaken

  • Upload de bestanden weer naar de server

  • Werkt de website correct dan update direct de Joomla versie

  • Pas direct ook even al uw login gegevens aan en verwijder verdachte gebruikers in Joomla

Wat is de beste oplossing tegen een Joomla hack?


Veel mensen vragen zich af wat de beste oplossing tegen een Joomla hack is. De beste oplossing is natuurlijk voorkomen, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe Joomla installatie up te loaden.









Joomla website gehackt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten