donderdag 5 juni 2014

10.000 vergeetverzoeken voor Google

Iedere dag komen er gemiddeld 10.000 verzoeken binnen om de zoekresultaten in Google te verwijderen. Tot afgelopen maandagavond zou het al gaan over in totaal 41.000 verzoeken welke Google heeft ontvangen.


 


Zoekresultaten wissen


Het is sinds korte tijd mogelijk dat je een verzoek stuurt naar Google om bepaalde zoekresultaten te wissen. Dit kan gedaan worden door Europeanen. Het gaat dan over verzoeken waarin de naam voorkomt. Dit is door een uitspraak van het Europees Hof bekend gemaakt. De Europeanen hebben namelijk recht om te worden vergeten. Er is een formulier op de website gezet van Google waarmee het verwijder verzoek ingediend kan worden. Binnen een dag tijd hebben al ruim 12.000 mensen het formulier ingevuld. Op dit moment zijn het er al wat minder, maar vrijdag zou het gaan over 20 mensen per minuut en nu zijn het ongeveer 7 mensen per minuut.


 


Meer personeel?


Als Google zoveel verzoeken krijgt, zou je haast zeggen dat ze meer personeel in moeten zetten om alle verzoeken te kunnen behandelen, maar hier is niets over bekend. Het einde lijkt echter nog niet in zicht. Het Europees Hof geeft aan dat zoekmachines verzoeken in moeten willigen om zoekresultaten van individuele zoekopdrachten naar namen te verwijderen. Er is wel bekend gemaakt dat het Hof hierbij heeft aangegeven dat dergelijke verzoeken afgewogen moeten worden tegen het publieke belang van de betreffende informatie. Maar toch zijn er nog steeds veel verzoeken. We vragen ons af hoe deze allemaal behandeld worden. Al eerder heeft Google aangegeven dat zij alle verzoeken individueel behandelen, maar dan moeten zij toch ook meer personeel aannemen? Daar is echter nergens iets over te vinden en we vragen ons af hoe het zit.



10.000 vergeetverzoeken voor Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten