zondag 29 juni 2014

Meerdere WordPress websites eenvoudig beheren




Wanneer je meerdere WordPress websites eenvoudig wilt beheren, dan is het wellicht verstandig om te overwegen om een account aan te maken bij ManageWP. Met ManageWP kun je namelijk meerdere WordPress websites beheren vanuit één controlepaneel. En vanuit dit controlepaneel kun je snel verschillende zaken regelen. Hieronder vind je meer functionaliteiten van ManageWP:


  • Plugins, thema’s en WordPress zélf updaten (voor meerdere websites in één keer);

  • Google Analytics inladen voor één website, een groep websites of voor al je websites tegelijk;

  • Keywords bijhouden waarop je websites scoren (óók in Google Nederland);

  • SPAM-reacties verwijderen;

  • Plugins installeren voor meerdere websites tegelijk;

  • Downtime bijhouden voor je websites;

  • Backups maken van je WordPress-websites en automatische backups inplannen;

  • Bulk posting: content naar al je WordPress-websites (binnen een groep) publiceren en ook de veiligheid van je WordPress-websites wordt door ManageWP gemonitord.

Wat kost ManageWP?


Uiteraard is deze unieke dienst niet gratis, maar het is ook zeker niet duur. Als je een pakket afneemt van maximaal vijf websites, dan betaal je maar 4.80 dollar per website per maand voor het meest uitgebreide pakket. Dat is omgerekend 2,50 euro per website. De minder uitgebreide pakketten kosten 0.80 dollar en 2.40 dollar per website.


Hoe meer websites je hebt, hoe goedkoper ManageWP eigenlijk wordt. Daarnaast krijg je bovenop ook nog eens twee maanden gratis wanneer je alles in één keer voor een heel jaar betaalt en zelfs vijf maanden gratis wanneer je voor twee jaar betaalt. Het meest uitgebreide pakket voor maximaal 35 websites kost bijvoorbeeld slechts 1195 dollar voor een heel jaar (dat is maar 2.85 dollar per website per maand!)


Waarom zou ik ManageWP gebruiken?


ManageWP is vooral ontzettend handig voor webmasters of webdesigners die een netwerk van websites beheren. Je kunt bijvoorbeeld alle websites van je klanten in de gaten houden en je kunt ze ook direct met één druk op de knop updaten.


ManageWP staat erom bekend dat het zeer gebruikersvriendelijk en handig is. Zo kun je eenvoudig je website aan het controlepaneel door de ManageWP-plugin op je website te installeren en de website uiteraard in het controlepaneel zelf toe te voegen. Hieronder staan meer functionaliteiten van ManageWP:


Updates


Met ManageWP kun je eenvoudig WordPress, thema’s en plugins eenvoudig updaten. ManageWP geeft zelf eenvoudig aan welke plugins geüpdatet kunnen worden. Het enige wat je binnen ManageWP hoeft te doen is op de knop „update everything” te klikken en ManageWP doet de rest. Ook wanneer je een bepaalde plugin liever niet wilt updaten, kun je dat ook aangeven als je de update wilt negeren.


Uptime en downtime


Daarnaast kan ManageWP ook voor je bijhouden hoe lang en vaak je website onbereikbaar is. Zo monitort het volledig de downtime van je websites. Dit gaat volledig automatisch en wordt ook aan je teruggekoppeld zodat jij weet wanneer je in moet grijpen.


Keywords en Google Analytics


Als website-eigenaar wil je natuurlijk ook de SEO van je websites in de gaten houden. ManageWP kan je daarbij helpen door een lijst van opgegeven keywords te controleren op welke plek je staat in Google. Zo zullen ook de laatste statistieken vanuit Google Analytics direct zichtbaar zijn in je controlepaneel.


Backups naar Dropbox, Google Drive en FTP


Gelukkig kun je naast het updaten van thema’s en plugins ook automatisch backups maken van je websites naar Google Drive, FTP en Dropbox. Het is zelfs mogelijk om de backups per mail te ontvangen, echter zit hier wel een maximum van 10MB aan verbonden. Je kunt eenvoudig aangeven hoe vaak ManageWP een automatisch backup moeten maken, waar je ze wilt laten opslaan en hoeveel backups er bewaard moeten blijven.




Meerdere WordPress websites eenvoudig beheren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten