woensdag 4 juni 2014

China blokkeert programma’s Google

Google is wereldwijd bekend, maar China heeft besloten een aantal programma’s van Google te blokkeren. Google is moeilijk bereikbaar in dit land en daar heeft de overheid voor gezorgd. Dit is in aanloop naar de herdenking van het bloedbad op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, dit heeft 4 juni, 25 jaar geleden, plaatsgevonden. Dit is bekend gemaakt door Greatfire.org. Deze website houdt bij welke sites toegankelijk zijn in China. Sinds deze week kunnen de Chinezen geen gebruik maken van de zoekmachine Google en ook niet van het mailprogramma Gmail. De vertaalmachine is voor hen ook niet bereikbaar.


 


Waarom?


Het is niet helder of dat het over een permanente blokkade gaat of dat het voor een langere periode is. Google heeft aangegeven dat er bij het bedrijf geen technische problemen zijn. De laatste dagen wordt er wel minder vaak gebruik gemaakt van de zoekmachine dan de dagen daarvoor. Dit zou natuurlijk te maken kunnen hebben met het feit dat in China de zoekmachine is geblokkeerd.


 


Gevolgen


Stel je eens voor dat in Nederland zoiets gedaan zou worden, wat zou dit dan met ons dagelijks leven doen? Veel consumenten maar ook bedrijven maken dagelijks veel gebruik van Google en dit kan er voor zorgen dat de omzet van bedrijven minder wordt. Maar tegenwoordig gebruiken we de zoekmachine van Google ook op alles op te zoeken. Je kunt eigenlijk alles op de zoekmachine vinden, of je nu een recept wilt kiezen voor vanavond, je wil eten bestellen of je zoekt een nieuwe broek, online kun je alles regelen. Het zou daarom grote gevolgen hebben als er in Nederland zoiets gedaan zou worden. Maar de vraag is nu, hoe gaat het verder in China? Als we meer weten dan melden we het meteen!



China blokkeert programma’s Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten