maandag 9 juni 2014

Adres van jouw website

Als je websites bekijkt, welke browser gebruik je dan? De meeste mensen maken gebruik van Internet Explorer of van FireFox. Een website op internet heeft een eigen adres. Het adres van je eigen website wordt mede bepaald door de provider en vaak bestaat deze uit de naam van de provider en jouw gebruikersnaam. Een website van jou zou bijvoorbeeld kunnen zijn: http://www.naamprovider.nl/~jegebruikersnaam of http://home.naamprovider.nl/~jegebruikersnaam.


Kan het anders?


Ja het kan zeker anders. Als je namelijk een domeinnaam laat registreren dan heb je niets te maken met de naam van je eigen provider, je kunt dan een andere URL gebruiken voor je website. Als je bijvoorbeeld een website wil maken over veiligheid dan kun je het woord veiligheid in de URL terug laten komen. Maar je kunt het woord ook op zijn Engels gebruiken. Er zijn volop mogelijkheden als je je eigen website wil maken, maar het ligt er aan of je hier geld in wilt investeren. De meeste mensen die voor de hobby een site willen maken proberen het eerst via de provider. Maar als je geld wilt investeren (een paar euro per jaar) dan kun je je eigen domeinnaam laten registreren en dan kun je professioneler overkomen. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel kennis je hebt. Als je het wil leren dan is een site via je provider prima, maar als je er al veel over weet en je wil ook bekendheid en professionaliteit uitstralen, dan is een eigen domeinnaam beter.


 


Hoe kies je jouw domeinnaam?


Als je een website wil maken is het goed om na te denken over de domeinnaam. Kies een naam die anderen ook kunnen onthouden en kies een naam die nog niet is gekozen. Anders kun je je domein niet registreren. Wil je een .nl of een .com extensie? Een aantal belangrijke aspecten om eens goed over na te denken en dan kun je binnenkort je eigen domeinnaam registreren en beginnen met je eigen website. In de tussentijd kun je oefenen en bekijken wat je mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende programma’s waar je mee kunt werken, waarbij je kunt denken aan WordPress als je gebruik wilt maken van blogs.



Adres van jouw website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten