dinsdag 10 juni 2014

Hoe snel indexeert Google mijn website?

Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen wanneer ze een nieuwe website hebben gelanceerd. Echter is elke website verschillend en kan dit altijd nog veranderen. Helaas is er namelijk geen vast tijdsbestek waarin Google je website indexeert.


Google werkt namelijk met een ranglijst. Aan de hand van deze ranglijst kijkt Google hoe goed je website in elkaar steekt en neemt ook factoren mee zoals het aantal bezoekers mee. Hoe meer punten je scoort op deze ranglijst, hoe sneller jouw website door Google geïndexeerd wordt. Een nieuwe website moet altijd nog een reputatie opbouwen bij Google en hiervoor is bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie en vooral linkbuilding goede technieken voor.


Tips om je website sneller te laten indexeren


Natuurlijk zul je niet moeten gaan afwachten en elke dag gaan kijken of Google je website oppakt. Je kunt namelijk al wel je sitemap aan je website toevoegen via de Google Webmaster Tools. In deze Google Webmaster Tools kun je namelijk precies bijhouden hoeveel vertoningen en klikken je website de afgelopen periode heeft. 


Daarnaast geeft Google Webmaster Tools ook precies het aantal fouten in je website aan. Maar dat is nog niet alles. Je kunt namelijk ook zien of je resultaten dalen of stijgen in Google. Google Webmaster Tools is de ultieme tool om de indexatie van je website te tracken en de gezondheid van je website mee in de gaten te houden.


Ook is het verstandig om alvast relevante backlinks te krijgen en te bouwen, maar hoe krijg je deze backlinks? Je kunt bijvoorbeeld andere blogs benaderen om iets over jou website te schrijven en vraag ze of ze een link naar je website in het bericht willen verwerken. Daarnaast kun je ook af en toe op een bericht van iemand anders reageren met een link naar je website, echter overdrijf het niet. Wat je in ieder geval niet moet doen is in één keer veel backlinks kopen, want dan loop je het risico dat je door Google gestraft wordt. En wanneer je eenmaal gestraft is, dan is het vaak moeilijk om onder een penalty te komen.



Hoe snel indexeert Google mijn website?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten