woensdag 11 juni 2014

Markt beveiligingssoftware, matige groei

Vorig jaar is de omzet in de beveiligingssoftware met 5% gestegen, tot een bedrag van 19,9 miljard dollar. Het is een enorme groei zou je denken, maar het valt tegen. Er zijn namelijk slechte resultaten behaald in de segmenten endpoint beveiliging en secure email gateway. Deze gegevens zijn vrijgegeven door marktonderzoeker Gartner. Zij noemen het wel een gezonde groei. Dit is volgens hen te danken aan de democratisering van beveiligingsdreigingen. Hieronder verstaan zij de tools voor computercriminaliteit (malware en infrastructuren voor grote en gerichte aanvallen) die steeds gemakkelijker voorhanden zijn.


Marktleider


In 2013 waren de endpointbeveiliging en secure email gateway-technologieën goed voor een kwart van de totale omzet in de markt voor beveiligingssoftware. Echter wordt het nu steeds meer gezien als een ‘commodity’ waardoor de groei daar afneemt aldus Gartner. Symantec blijft de marktleider met een marktaandeel van 18,7%. McAfee heeft 8,7% van de markt in handen. Op de derde plaats staat IBM met 5,7% en zij nemen de plaats in van Trend Micro (5,6%). Zij staan nu op de vierde plaats.


Sterkste groei


De sterkste groei is geboekt in opkomende landen in Azië (tussen de 9,3% en de 12,8%). De meeste omzet is echter gegenereerd in de VS, in West Europa en in Asia Pacific, dit is namelijk 83%. Er is een hevige concurrentie gaande.



Markt beveiligingssoftware, matige groei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten