woensdag 25 juni 2014

Tips voor sterke wachtwoorden

Tegenwoordig hebben we steeds meer wachtwoorden. Je hebt ze nodig om toegang te krijgen tot steeds meer persoonlijke gegevens. Op het moment dat je verkeerd omgaat met je wachtwoord kan dat grote gevolgen hebben. Daarom moet je er voor zorgen dat je een sterk wachtwoord hebt, maar hoe zorg jij er voor dat je een sterk wachtwoord hebt? Lees er hier meer over.


 


Tips op een rijtje


Het bedenken van een wachtwoord is niet altijd makkelijk. Je heb teen sterk wachtwoord nodig, dit mag dus niet geraden worden door anderen, het moet moeilijk te kraken zijn. Een sterk wachtwoord bestaat niet ut bepaalde woorden of reeksen. Je kunt beter gewone letters en hoofdletters met elkaar afwisselen en hier eventueel ook leestekens of bijzondere tekens in naar voren laten komen. Een wachtwoord is sterk wanneer het minimaal uit acht karakters bestaat. Je hebt dus veel opties, maar het is wel fijn als je het zelf kunt onthouden.


 


Een zin als wachtwoord


Het kan zijn dat je zelf moeite hebt om een sterk wachtwoord te onthouden. Dit kun je oplossen door een zin te krijgen als sterk wachtwoord. Je kunt het ook ingewikkeld maken door een shift ritme toe te passen. Dit wil voor jou zeggen dat je bijvoorbeeld bij de eerste vier tekens de shift toets ingedrukt houdt en bij de andere vier niet. Een sterk wachtwoord kun je op internet altijd controleren. Er zijn verschillende tools voor waarmee je kunt achterhalen of je wel of geen sterk wachtwoord hebt. Maar aan de hand van deze tips weet je wel of je wachtwoord sterk is of niet. Geen geboortedatum, of doopnamen, het moet uniek zijn en door anderen niet te raden zijn.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten