maandag 23 juni 2014

Veiligheid kinderen en social media

Steeds meer kinderen en ook volwassenen maken gebruik van social media. Veel mensen zien van social media alleen de voordelen in, maar het is ook belangrijk dat er wordt gekeken naar de veiligheid van social media als kinderen hier gebruik van maken. Daar geven we je in dit artikel meer informatie over.


Tips voor veilig social media gebruik


  • Als ouder kun je samen met je kinderen een profiel aanmaken op bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Je kunt hierbij dan samen aangeven wie de foto’s en berichte mogen zien. Kies je voor alleen vrienden? Een besloten account is erg veilig en voor kinderen vaak de beste optie.

  • Als ouder is het goed om de social media pagina van je kinderen in de gaten te houden. Staan er ook echt vrienden tussen of staan er vreemde mensen tussen die ergens anders op uit gaan? Het is aan te raden hier minimaal een keer in de week naar te kijken zodat je het in de gaten kunt houden.

  • Het is belangrijk dat je je kinderen leert dat wat zij online zetten dat dit ook blijft staan. Vaak denk je dat je informatie snel weer verwijderd is, maar op andere pagina’s kun je de informatie dan weer terug vinden.

  • Bescherm de privacy van je kinderen. Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze niet zomaar persoonlijke gegevens zoals een adres en telefoonnummer op interen moeten zetten en door moeten geven aan mensen die ze niet kennen. Het is aan te raden je kinderen ook te vertellen dat ze niet zomaar af mogen spreken met mensen die ze niet kennen.

Er kan veel met social media, maar let goed op wat je kinderen doen, zodat zij er ook veilig gebruik van kunnen maken. Als je hier samen aan werkt, dan zorg je dat social media leuk is om te gebruiken.









Veiligheid kinderen en social media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten