dinsdag 10 juni 2014

Bestuur Facebook ontvangt teveel

De topman van Facebook, Mark Zuckerberg en Facebook zelf, zijn aangeklaagd door een aandeelhouder. De klacht die is ingediend gaat over de bestuurderssalarissen bij het sociale netwerk. De aandeelhouder die de klacht heeft ingediend is Ernesto Espinoza. De klacht heeft hij ingediend omdat de bestuursleden van Facebook vorig jaar een salaris van ongeveer 461.000 dollar (ruim 339.000 euro) hebben gekregen. Dit is vreemd als je weet dat het ongeveer 43 % meer is dan bij andere technologiebedrijven in de VS. Volgens de klachten zouden de directeuren ook in de toekomst ongelimiteerd blijven verrijken.


Vraag bij de klacht


De aandeelhouder Espinoza heeft gevraagd aan de Amerikaanse justitie om “de oneerlijke, excessieve beloningen” terug te vorderen. Maar dat is niet alles want hij wil ook dat er grenzen worden opgelegd aan het bestuur om zichzelf salaris toe te kennen.


In de praktijk


Het is natuurlijk wel gemakkelijk als je jezelf een salaris mag toekennen. Je kunt er een hoog bedrag van maken en dat is ook de reden dat de aandeelhouder het er niet mee eens is. Het is goed dat mensen betaald worden voor het werk dat zij verrichten en een keer een bonus kan geen kwaad. Maar het is wel vreemd dat het allemaal veel hoger ligt, zo rond de 43% hoger, dan bij de andere technologiebedrijven in de VS. Dit zal dan ook nader onderzocht worden hoe dit kan en dan wordt er na een tijdje een uitspraak over gedaan. Het is nu niet duidelijk welke kant het onderzoek op zal gaan, maar de kans dat er onderzoek naar gedaan gaat worden is wel groot. We houden het natuurlijk in de gaten en als we meer weten, dan weet jij het ook!



Bestuur Facebook ontvangt teveel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten